Un preot este acuzat că ia suprataxă la botez. Cum își justifică acțiunile

0
Publicat:

Preotul acuzat s-a apărat spunând că nu a condiționat oficierea serviciului religios de achitarea vreunei taxe bănești la biserică.

Preotul este acuzat că a cerut taxă dublă
Preotul este acuzat că a cerut taxă dublă

O femeie care a participat în week-end la un botez s-a plâns IPS Calinic,  Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, că deși a plătit o taxă de botez, preotul care a oficiat slujba a mai cerut o sumă de bani fixă de la fiecare naș.

„Cu siguranță dumneavoastră știți că preoții nu mai practică asta dar ieri, 04.02, la Biserica ……. au fost trei botezuri; taxa de botez, cu chitanță, a fost de ……., ……/5 lumânări și, la final, preotul a mai CERUT ……. lei/naș…..(am scris cu litere mari cerut, pentru că preotul a insistat să treacă pe la dumnealui, pe rând, toți nașii și le-a spus exact cât trebuie să dea). Toți enoriașii știu că se practică și suntem pregătiți, dar s-a exagerat deja, suma este ………”, i-a transmis femeia Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, scrie newsbucovina.ro.

IPS Calinic a cerut o justificare preotului, pentru a putea răspunde femeii nemulțumite. Preotul a menționat în justificare că nu a condiționat oficierea serviciului relilios de achitarea unei taxe.

 „Putea să plece fără să plătească nimic; vă asigur că nu o trăgea nimeni de mânecă. Dumneaei a întrebat dacă mai are ceva de plătit și a fost direcționata către preot care, la rându-i, i-a răspuns că «fiecare poate da la Biserică atât cât dorește, așa cum au mai procedat și alții». Nu-ți poți permite să-i zici altfel unui om, mai ales atunci când îl vezi pentru prima dată în viața ta la biserică”, a arătat preotul-paroh.

Acesta spune că are mulți ani de preoție și foarte mulți oameni au plecat acasă fără să achite.

 „Dar oamenii aceștia nu scriu pe site, la fel nici cei care sunt mulțumiți. Creștinii adevărați, care frecventează regulat biserica și care cunosc nevoile Bisericii și știu ce facem noi aici, vin și își oferă ajutorul cu toată dragostea. Noi nu le cerem zeciuială din tot ceea ce câștigă, așa cum cer unele culte. Noi le cerem în schimb, pe cât se poate, să fie conștienți și responsabili de numele de creștin pe care îl poartă, căci avem în viața aceasta drepturi, dar și obligații”, a subliniat preotul-paroh.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite