Un preot şi o doctoriţă, arestaţi pentru corupţie, au cerut judecătorilor clemenţă. Ce a decis instanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Ciucanu era paroh la Cotu Vameş, Neamţ FOTO Facebook
Mario Ciucanu era paroh la Cotu Vameş, Neamţ FOTO Facebook

Persoanele arestate într-un dosar de vaccinări fictive, printre care se află un preot şi un medic, au cerut clemenţă în dosarul în care sunt acuzaţii de corupţie şi fals.

Patru persoane, care se află în detenţie într-un dosar ce vizează vaccinări fictive, au cerut magistraţilor de la Tribunalul Neamţ înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu. Numai că, instanţa a decis să admită cererea procurorilor, de prelungire a măsurii privative de libertate. 

Acuzaţi sunt Mario Doro Ciucanu, preot la Cotu Vameş, doctorul Daniela Grosu, medic de familie în comuna Gâdinţi, asistenta medicală Cristina Munteanu şi un intermediar, Nicolae Timofte, din Bacău. Decizia instanţei de fond,

care a fost pronunţată pe 16 aprilie, a fost atacată de toţi cei patru inculpaţi. 

O sentinţă definitivă urmează a da, zilele viitoare, Curtea

de Apel Bacău. În acestă speţă, anchetatorii au audiat 14

persoane, însă propuneri de arestare, măsură care s-a decis pe 23 martie, au fost făcute doar în cazul celor menţionate. Cadrele medicale aveau rolul principal în „afacere“, iar ceilalţi erau intermediari. 

Preotul era cunoscut în zona municipiului Roman ca având har, fiind implicat şi în diverse acţiuni filantropice. Suspiciuni despre activitatea medicului au apărut în momentul în care pe platforma Rovaccinare comuna Gâdinţi apărea cu o rată de vaccinare de circa 34,%, în condiţiile în care doctoriţa raportase mult mai multe. 

Pe data de 22 martie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Neamţ, au efectuat 24 de percheziţii. Ele au vizat domiciliile unor persoane din Neamţ, Iaşi şi Bacău. A reieşit că, în perioada iunie 2021 - martie 2022, au fost eliberate certificate false care atestau imunizarea contra noului coronavirus. 

„În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri şi date informatice, precum şi aproximativ 57.000 de euro şi 22.000 de lei. 14 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii“, se arata într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Povestiri din viaţa unui mare duhovnic, părintele Cleopa de la Sihăstria Neamţului. Vorba sa: „Mânca-v-ar Raiul!“

Copiii unor români, morţi într-un incendiu în Anglia. Părinţii munceau în ture, pentru a-şi face o casă

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite