Un bătrân de 77 de ani a zăcut mort în casă zile întregi, fără ca nimeni să îi sesizeze lipsa

0
Publicat:

Bătrânul, care era bolnav de inimă, locuia singur într-un sat din Suceava și era vizitat din când în când de o soră ce locuiește în aceeași localitate. Femeia l-a descoperit fără suflare.

Medicina legală a ridicat cadavrul FOTO arhivă
Medicina legală a ridicat cadavrul FOTO arhivă

În localitatea suceveană Volovăț, unde un bătrân a murit singur în casă și a zăcut acolo zile întregi.

O soră a trceut în vizită, joi după-amiază, 27 aprilie a.c., și l-a găsit fără suflare. Femeia și-a chemat copiii în ajutor, iar aceștia au sunat la 112.

La fața locului au ajuns și cadre de la Serviciul de Ambulanță, iar medicii au concluzionat că decesul se produsese cu câteva zile în urmă.

Sora bătrânului a declarat polițiștilor că acesta locuia singur și avea probleme cardiace, fiind sub tratament medicamentos.

Femeia și-a văzut ultima oară fratele pe 14 aprilie a.c., când a venit în vizită și i-a adus și ceva de mâncare. Vecinii bărbatului nu au sesizat că acesta nu ieșise din casă zile întregi.

În urma examinării cadavrului nu au fost identificate urme de violență și se ia în calcul decesul din cauze medicale.

Polițiștii efectuează cercetări în acest caz cu și așteaptă rezultatele efectuării necropsiei.

Nu este însă singurul caz de acest gen. În iarna care a trecut au fost bătrâni morți de frig în case și descoperiți după zile întregi sau care au stat în frig în propria casă și au ajuns la spital cu hipotermie. Toți locuiau singuri și erau vizitați de rude foarte rar.

În municipiul Suceava, polițiștii au găsit un bătrân uitat de lume, care locuia singur în condiții greu de imaginat, printre gunoaie și nu avea nici ce să mănânce.

Agenții au mers acasă la bătrân când un localnic le-a cerut ajutorul, reclamând faptul că bătrânul nu mai răspunde la ușă și ar putea fi mort.

Pompierii de la ISU au spart ușa casei și au pătruns foarte greu, din cauză că peste tot erau deșeuri.

Bătrânul de 72 de ani era subnutrit, în șoc hipotermic și cu mușcături de șobolan. El a fost transportat la spital. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite