Surpriză de proporții pentru un sucevean care a cumpărat o cameră de supraveghere de pe TikTok. Ce a găsit când a deschis coletul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Suceava a căzut pradă escrocilor de pe reţelele sociale. Acesta a plătit 315 lei pentru a-şi achiziţiona o cameră de supraveghere, după ce a văzut o reclamă pe TikTok, dar când a primit coletul, a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută.

Suceveanul a primit două becuri în locul camerei de supraveghere comandate FOTO monitorulsv.ro
Suceveanul a primit două becuri în locul camerei de supraveghere comandate FOTO monitorulsv.ro

„A fost greșeala mea pentru că nu am verificat cum trebuie informațiile care circulau pe rețelele de socializare. Mi s-a părut mie ceva suspect în momentul în care a sosit pachetul și cam ușor pentru o cameră de supraveghere, iar când l-am deschis mi-am dat seama că am căzut victimă escrocilor”, a mărturisit păgubitul, scrie Monitorul de Suceava.

Suceveanul a făcut schimb de informaţii prin mailuri cu reprezentanții magazinului online, dar nu s-a prins pe moment că adresele sunt cel puțin suspicioase.

Este vorba de euship@didisae.com şi online@hotsalestores.com. După ce a fost păcălit, iar banii i-au fost luaţi, nimeni nu a mai răspuns la nicio adresă de mail pentru a oferi vreo explicaţie. Astfel, bărbatul s-a ales cu 2 becuri la 315 lei.

Poliţiştii recomandă ca persoanele care doresc să îşi achiziţionez produse de pe internet să se folosească doar de surse sigure, recomandate de apropiaţi şi să păstreze orice document referitor la plata efectuată online.

Oamenii legii recomandă să fim atenți şi la adresele de contact, multe dintre acestea fiind false, dar modificate pentru a părea reale. Se recomandă ca link-urile ascunse în emailuri să nu fie accesate, iar datele personale şi cele bancare să nu fie transmise prin telefon, mesaje sau de pe alte dispozitive.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite