Înșelăciune în numele „Țiriac Travel”. O româncă i-a plătit unui escroc 30.000 de euro ca să zboare cu un avion privat

0
Publicat:

Un arădean este judecat pentru înșelăciune după ce a convins o femeie că este angajat al „Țiriac Travel” și îi poate rezolva, în pandemie, un zbor cu un avion privat în schimbul a 30.000 de euro. Femeia a achitat banii, dar nu a beneficiat de zbor.

O româncă a plătit 30.000 de euro pentru un avion privat de care nu a mai avut parte FOTO Pixabay
O româncă a plătit 30.000 de euro pentru un avion privat de care nu a mai avut parte FOTO Pixabay

Un proces de înșelăciune aflat pe rolul Judecătoriei Arad scoate la iveală modul în care, în anul 2020, în plină pandemie, o româncă a căzut în capcana unui escroc care i-a spus că lucrează la „Țiriac Travel” și îi poate găsi un zbor cu un avion privat în schimbul sumei de 30.000 de euro.

Pentru că avea pusă poprire pe conturi din cauza altor înșelăciuni, escrocul arădean a apelat la un prieten, cerându-i să fie de acord să fie transferați banii în contul său. Împreună cu complicele său, escrocul a înființat o adresă de email cu numele „airtiriactravel”, iar la poza de profil de pe WhatsaApp au pus o poză cu „Țiriac Travel” pentru ca femeia „să aibă încredere că discută cu un agent al unei firme de turism”.

Complicele, scos basma curată

Pentru că femeia a transferat 30.000 de euro fără să beneficieze de avionul privat a depus plângere, iar escrocul a fost trimis în judecată, procesul fiind pe rolul Judecătoriei Arad. Față de complice s-a dispus renunțarea la urmărirea penală, procurorul considerând că „nu este oportună continuarea urmăririi penale, neexistând un interes public în urmărirea faptei, raportat la gradul de pericol social minim, la contribuția minimă a suspectului asupra rezoluției persoanei vătămate de a încheia tranzacția”.

Procurorul a mai ținut cont de faptul că „suspectul a recunoscut și regretat fapta comisă, a înapoiat partea sa de prejudiciu și nu este cunoscut cu antecedente penale”.

Ordonanța de renunțare la urmărirea penală a fost, însă, infirmată de instanță, iar complicele a fost trimis în judecată.

„Inculpatul nu ar fi intrat în posesia sumei de 30.000 euro în lipsa contribuției suspectului, care a facilitat transmiterea și primirea de către inculpat a banilor, suspectul având, raportat la contribuția efectivă, calitatea de coautor. De asemenea, judecătorul constată că urmarea faptei, la care suspectul a concurat, este prejudicierea persoanei vătămate cu suma de 30.000 euro, iar nu doar cu 6.000 lei cu care suspectul a fost recompensat și pe care i-a restituit ulterior persoanei vătămate”, se arată în sentința prin care procurorul a dispus renunțarea la urmărirea penală. Și acest proces este pe rolul Judecătoriei Arad, nefiind stabilit încă un termen de judecată. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite