Spitalul Judeţean Suceava, singurul din ţară care permite vizitarea pacienţilor în stare gravă, inclusiv de la ATI-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: GSP.ro
FOTO: GSP.ro

Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava este singurul din ţară care permite vizitarea pacienţilor aflaţi in stare gravă, inclusiv în secţia de Terapie Intensivă COVID-19.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, medicul Alexandru Calancea, a anunţat că pacienţii în stare gravă, inclusiv cei internaţi în secţia ATI-COVID, pot să primească vizite. Unitatea medicală a aprobat o procedură în acest sens.

Pacientul poate fi vizitat o dată pe săptămână de către o rudă de gradul I.

Ca să ajungă la patul bolnavului, aparţinătorul trebuie să depună o cerere la secretariatul unităţii medicale. Solicitarea este evaluată şi ulterior aprobată de către directorul medical.

Înainte să intre pe secţie, vizitatorul semnează un document prin care îşi asumă unele riscuri şi respectarea protocolului de vizită. Apoi, este ajutat să îmbrace echipamentul de protecţie împotriva SARS-CoV-2.

Alexandru Calancea a explicat că s-a gândit încă de anul trecut din luna iulie să aprobe o astfel de procedură.

„Am făcut lucrul acesta pentru că este omeneşte. Pacienţii aflaţi în stare generală foarte gravă pot fi vizitaţi de o singură rudă de gradul I, care depune o cerere la directorul medical. Această cerere este analizată iar apoi rudele urmează un traseu bine stabilit cu echipare şi dezechipare, fiind urmărit pe tot traseul de un cadru medical. Nu am copiat acest model. A venit firesc în mintea şi sufletul cadrelor medicale. Suntem oameni, ştim ce înseamnă suferinţa”, a declarat Alexandru Calancea. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Răzvan Cherecheş, despre imunitatea după vaccinarea împotriva COVID-19: „Durează mai mult de 8 luni”

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş: „Vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu niciodată“

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite