Medic primar ATI, despre mesajele conspiraţioniste ale Oliviei Steer: „Nu fac decât să crească mortalitatea” VIDEO

0
0
Olivia Steer foto: Facebook
Olivia Steer foto: Facebook

Olivia Steer a postat un mesaj dur la adresa medicilor din prima linie, încurajând lumea să iasă în stradă pentru a protesta faţă de măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Olivia Steer a postat pe Facebook un mesaj plin de acuzaţii la adresa medicilor şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. totodată, ea îi încuraja pe oameni să iasă în stradă la protestul organizat sâmbătă în Piaţa Universităţii. 

Olivia Steer este urmărită pe Facebook de peste 70.000 de oameni.

Iată o parte din postarea Oliviei Steer:

„Dacă nu te revoltă că, la ATI, pacienţii cu Covid mor legaţi de pat, sufocaţi, înfometati şi însetaţi, ucişi de protocoalele OMS ale morţii, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întâi, şi declaraţi, apoi, în mod cinic, morţi de Covid, nu veni la protest!

Dacă te lasă rece că ţi se neaga dreptul de a protesta faţă de măsuri guvernamentale ilogice, neconstitutionale şi neargumentate stiintific, în numele unei gripe cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni, azi, la 13, în Piaţă Universităţii!

Daca ţi se rupe că dreptul de acces în spitale, după o viaţă de cotizatii CASS, pentru afecţiunile cronice sau acute pe care le ai, ţi-a fost interzis, în numele unei gripe cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni, azi, la 13.00, în Piaţa Universităţii!

Dacă ţi-ai pus două-trei măşti în fiecare zi pe faţă, te-ai dezinfectat pe mâini din oră în oră, ai făcut Covid şi acum dai vina pe cei care nu respectă niste măsuri aberante impuse pentru o gripă cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni!

Dacă nu înţelegi de ce state ale lumii (India, China) au renunţat la isteria pandemică şi şi-au reluat viaţă normală, fără măşti şi fără distanţare şi fără ca incidenţa bolii să crească, nu veni azi, la 13.00, în Piaţa Universităţii!

VIDEO: Digi 24

Cum răspund medicii ATI

Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, a comentat luni seară la Digi24 că medicii erau obişnuiţi cu curentul antivaccinist, dar acum este contestat orice ţine de medicină.

În ceea ce priveşte spusele Oliviei Steer, medicul le cataloghează drept poveşti şi conspiraţii, „o fabulaţie, un delir”.

„Însă, ceea ce există dincolo de asta sunt acei oameni care mor în ATI, acei din ce în ce mai mulţi oameni care nu mai au loc în secţiile de terapie intensivă. Nu s-a pus în niciun moment problema ca oamenii să nu poată protesta, însă aceste proteste, însoţite de iresponsabilitate, nu fac  decât să crească rata de transmitere a virusului şi să crească şi mai mult presiunea pe spitale. În această zi nu cred că există vreun spital în Bucureşti care să aibă locuri la ATI”, a completat medicul.

Radu Ţincu spune că astfel de mesaje sunt o instigare care poate duce în derizoriu toată lupta medicilor de a stăpâni pandemia. „Ca să spui că la ATI, unde pacienţii primesc oxigen sau sunt ventilaţi mecanic, ei se asfixiază este un lucru fals. Este total invers, oamenii sunt aduşi pentru că nu mai pot să respire şi au nevoie de asistenţă respiratorie şi suport respirator”.

De asemenea, medicul arată că efectele unor mesaje precum cele ale Oliviei Steer nu au doar efecte ideologice, ci şi unele practice, imediate: îmbolnăvirea unor oameni.

„Astfel de derapaje nu sunt doar în rândul oamenilor care nu au pregătire medicală, asistăm din păcate şi oameni cu pregătire medicală care au în anumite momente derapaje prin care nu fac decât să le dea oamenilor senzaţia că această boală este o banalitate şi că ea este amplificată doar de către autorităţi. Este o realitate: cel puţin în zona Bucureşti trăim în aceste zile o tragedie, spitalele sunt asaltate de oameni”.

În cele din urmă, medicul Radu Ţincu spune că „acest tip de mesaj dat în spaţiul public nu face decât să crească mortalitatea. Aceste persoane sunt responsabile, dincolo de partea legală, sunt responsabile din punct de vedere moral de cei care se îmbolnăvesc pentru că le urmează sfaturile”.

Citeşte şi:

Olivia Steer îi scoate pe coronasceptici la protest şi face afirmaţii şocante. Un nou marş împotriva restricţiilor programat sâmbătă

Olivia Steer îi cere scuze publice lui Mircea Cărtărescu: Am fost orbită de certificatul său de vaccinat

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri