Primarul Sucevei promite nocturnă pe un stadion lăsat în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că va propune Consiliului Local să aloce fonduri pentru instalarea unei instalaţii de nocturnă pe stadionul municipal, construcţie despre care Inspecţia de Stat în Construcţii susţine că nu mai prezintă siguranţă.

Primarul a declarat, într-o conferinţă de presă, că va propune montarea unei instalaţii nocturne pe stadionul Areni care apoi să poată fi demontată şi mutată dacă se va construi un nou stadion.

„Voi propune Consiliului Local acest lucru şi, în măsura în care vom face altul o vom duce pe un stadion nou”, a spus Lungu.

El a arătat că este nevoie de nocturnă pentru ca meciurile de pe stadion să fie televizate şi a menţionat că, potrivit statisticii, pe stadionul sucevean se înregistrează cea mai mare prezenţă de spectatori pentru meciurile din Liga a doua de fotbal.

Lungu a mai spus că s-ar bucura dacă echipa locală CFR Rapid Suceava se va putea bate pentru a promova în Liga Naţională.

Inspecţia de Stat în Construcţii a avertizat de mai mulţi ani că stadionul Areni nu prezintă siguranţă în exploatare, motiv pentru care primarul Ion Lungu a promovat un proiect de construire a unui nou stadion, cu 15.000 de locuri, costurile fiind estimate la 18 milioane de euro.

Întrebat dacă această investiţie într-un sistem de iluminat nocturn al stadionului care prezintă risc în exploatare este fezabilă, primarul a răspuns că stadionul are în prezent „o autorizaţie parţială de funcţionare”.

Alte ştiri din Suceava:

Dramele colectivizării în Suceava: ţăranii eroi care s-au împotrivit, ucişi sau arestaţi de trupele de Securitate

Cum s-a dublat numărul voturilor pe listele suplimentare în judeţul Suceava

Ponta, la Suceava: „Ne vedem pe 17 să sărbătorim. Sigur în Moldova veţi câştiga turul al doilea la diferenţă şi mai mare”

Şeful ANRP unui bărbat care revendică pădure: „Unde să mai dăm pădure, la etajul doi?“

Sucevenii rămân fără căldură şi apă caldă începând de duminică, 9 noiembrie

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite