Numărul celor care au votat pe listele suplimentare s-a dublat în Suceava faţă de alegerile din 2009
Faţă de alegerile din 2009, numărul persoanelor care au votat pe liste suplimentare s-a dublat în judeţul Suceava, în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014.
În judeţul Suceava, la primul tur al alegerilor prezidenţiale din anul 2009, în secţiile special amenajate pentru persoanele care se aflau în altă localitate decât cea de domiciliu şi-au exprimat opţiunea electorală 10.901 de persoane.
În primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, persoanele aflate în altă localitate au avut posibilitatea să voteze în orice secţie de votare, pe listele suplimentare, după completarea unei declaraţii prin care alegătorul confirmă că nu a mai votat în altă parte.
În judeţul Suceava, la alegerile din data de 6 noiembrie 2014 au votat pe listele suplimentare 20.446 de persoane, aproape dublu faţă de anul 2009. La Biroul Electoral Judeţean Suceava nu au fost reclamate eventuale fraude electorale, însă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a afirmat că va verifica numărul de voturi exprimate pe listele suplimentare în municipiul Suceava, despre care a spus că sunt prea multe.
În municipiul Suceava, pe listele suplimentare au votat 3.618 persoane, dublu faţă de 2009, atunci când pe suplimentare au votat 1.857 de persoane. Primul loc în municipiul Suceava a fost obţinut de candidatul ACL, Klaus Iohannis. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a părăsit în octombrie PDL şi s-a declarat independent. Lungu a anunţat că îl susţine la alegeri pe candidatul PSD, Victor Ponta.
Multe voturi pe listele suplimentare au fost exprimate, oarecum explicabil, şi în staţiunile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.
În schimb, poate părea ciudat numărul mare de voturi pe listele suplimentare din comune cu puţini locuitori din zona municipiului Fălticeni, toate cu primari PSD.
De exemplu, Udeşti au votat pe suplimentare 359 de persoane, la Forăşti – 318, la Boroaia 282, la Preuteşti 245, iar la Vultureşti – 200. În cele cinci comune, există între 2.700 şi 5.800 de persoane cu drept de vot.