Sucevenii rămân fără căldură şi apă caldă începând de duminică, 9 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala termică a municipiului Suceava va fi oprită duminică, 9 noiembrie. FOTO: Dinu ZARĂ
Centrala termică a municipiului Suceava va fi oprită duminică, 9 noiembrie. FOTO: Dinu ZARĂ

Furnizarea apei calde şi căldurii în sistem centralizat în municipiul Suceava ar putea fi oprită începând de duminică, 9 noiembrie. Compania Bioenergy a anunţat că până acum nu a primit niciun leu din datoria de peste 16 milioane de lei pe care o are de încasat de la Termica.

Operatorul centralei termice a municipiului Suceava, compania Bioenergy, a notificat Primăria municipiului Suceava că se vede pus în situaţia să sisteze furnizarea apei calde şi căldurii în sistem centralizat începând de duminică, 9 noiembrie. Compania Bioenergy a informat Primăria că nu au primit niciun leu de la societatea Termica pentru facturile emise în perioada martie – octombrie 2014. În total, Termica a acumulat către Bioenergy o datorie de 16 milioane de lei, la care se adaugă restanţe de aproape un milion de lei.

La începutul lunii octombrie, funcţionarea centralei termice a fost oprită pentru două săptămâni. Bioenergy a repornit centrala după ce a primit promisiuni ferme din partea Primăriei Suceava şi societăţii Termica privind plata unor sume de bani.

„Întrucât nici până în prezent nu ne-au fost achitate debitele restante şi având în vedere perioada de timp de când sunt datorate , respectiv februarie-octombrie 2014, precum şi cuantumul debitului, solicitam achitarea până la data de 7 noiembrie 2014 a întregii creanţe pe care o datoraţi subscrisei, rezultată din continuarea activităţii debitoarei Termica după deschiderea procedurii insolvenţei, respectiv în perioada de observaţie. Reiteram astfel, cum am făcut-o de nenumărate ori că suntem în mod continuu supuşi riscului imposibilităţii achitării furnizorilor noştri de resurse, dat fiind cuantumul şi vechimea creanţelor datorate, iar în data de 9 noiembrie 2014 vom fi nevoiţi să reînchidem centrala, fapt de care Termica SA Suceava este singura şi deplin răspunzătoare şi de natură să afecteze nu doar interesele noastre, ci şi pe cele ale locuitorilor municipiului Suceava, beneficiarii finali ai serviciului furnizat, în plin sezon toamnă – iarnă”, se arată în notificarea transmisă de Bioenergy Suceava către Primăria Suceava.

Directorul Bioenergy, Vasile Ilie a declarat că până acum în conturile societăţii nu a intrat niciun leu de la Termica. Acesta este motivul pentru care centrala va fi oprită începând de duminică, 9 octombrie.

„Pornirea centralei termice a fost făcuta cu efort financiar propriu al acţionarilor societăţii. Suma de două milioane lei promisă de două săptămâni nu a fost virata nici până acum. Termica nu a efectuat nicio plată în ultimele două săptămâni deşi încasează zilnic sume bani de la populaţie şi agenţii economici. Exista riscul major de închidere a centralei din cauza lipsei de biomasa”, a declarat Vasile Ilie, directorul Bioenergy Suceava.

Pe de altă parte, prefectul Florin Sinescu a anunţat că miercuri urma să intre în conturile Primăriei suma de două milioane de lei de la Guvern pentru plata combustibilului consumat de centrala termică.

Alte ştiri din Suceava:

Rezultate ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 SUCEAVA: Ponta - 43,8%, Iohannis - 32,6%. Municipiul Suceava a fost câştigat de Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un sucevean a venit la vot cu o copie a cărţii de identitate lipită pe un carton

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Peste 1.500 de solicitări pentru urna mobilă în judeţul Suceava

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Membru al unei secţii de votare, preluat de ambulanţă după o criză de epilepsie

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de membri ai secţiilor de votare, înlocuiţi pentru că reprezentau simultan PSD şi alte două-trei partide, la alegerile prezidenţiale 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Suceava

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur SUCEAVA. Ies sau nu sucevenii la vot?

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite