O mamă și-a scos bebelușul din casa în flăcări și s-au salvat în noaptea de Înviere VIDEO

0
Publicat:

Incendiul a cuprins gospodăria din localitatea suceveană Calafindești, în toiul nopții de Înviere (15/16 aprilie a.c.), numai că femeia a simțit miros de fum și a ieșit afară, cu tot cu bebelușul ei de doar 12 zile.

Incendiu în noaptea de Înviere Calafindești
Incendiu în noaptea de Înviere Calafindești

Incendiul a cuprins gospodăria din localitatea suceveană Calafindești, în toiul nopții de 15/16 aprilie 2023, numai că femeia a simțit miros de fum și a ieșit afară, cu tot cu copilul ei.

Focul a izbucnit în Noaptea de Înviere, la ora 1.00, pe când femeia de 29 de ani se afla în casă, împreună cu fetița ei de doar 12 zile.

Femeia a simțit miros de fum și a observat flăcări într-o gospodărie. Ea și-a luat fiica în brațe și a ieșit din casă după care a sunat la 112 și a cerut ajutor.

Flăcările până la cer și fumul gros se puteau observa de la sute de metri distanță. 

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret și cei de la Detașamentele Rădăuți și Suceava, împreună cu lucrători ai SVSU Calafindești și Șerbăuți, cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2. 

În momentul în care au ajuns pompierii, incendiul se manifesta generalizat la anexele gospodărești și la acoperișul casei de locuit. Cadrele ISU s-au luptat cu flăcările ore întregi. 

Mama și fetița erau bine, în afara oricărui pericol, și nu au fost victime tocmai pentru că femeia a avut prezență de spirit. Cele două au rămas însă fără acoperiș deasupra capului. Au ars anexe dar și o parte din casa de locuit, cu tot cu bunuri.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 30.000 euro, iar din păcate locuința nu era asigurată.

După ce au stins focul, pompierii au stabilit că incendiul a pornit în urma unui scurtcircuit la un boiler electric din baie. Acesta se afla amplasat într-o anexă din spatele casei, incendiul propagându-se ulterior la podul locuinței.

Polițiștii au deschis în acest caz dosar de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite