Case distruse de un incendiu uriaș, în noaptea de Înviere. De ce sunt sătenii revoltați pe primar VIDEO

0
Publicat:

Două case din localitatea buzoiană Vintilă Vodă au fost distruse, în noaptea de Înviere, de un incendiu uriaș. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă proprietarii celor două gospodării cuprinse de foc nu au reușit să salveze mai nimic, rămânând sub cerul liber, doar cu hainele de pe ei.

Sătenii au dat alarma după ce au zărit flăcările uriașe în timp ce se aflau la slujba de Înviere, la biserica aflată la câțiva kilometri distanță de centrul satului.

„Aici este casa sorei mele dar nu este acasă. Arde foarte rău”, ne explică una dintre martore.

Pagubele se ridică la circa 200.000 de euro FOTO Iulian Bunilă
Pagubele se ridică la circa 200.000 de euro FOTO Iulian Bunilă

Pompierii au ajuns după ce vâlvătaia devenise de nestăvilit. Sătenii nu au putut face mare lucru, pănă la venirea pompierilor tocmai de la Buzău, de la peste 40 de kilometri distantă.

Zona este greu accesibilă iar oamenii nu au avut cu ce să intervină, casele fiind în pericol de explozie din cauza a două butelii aflate în incintă.

„Nu vedeți, domnule, a venit asta prima dată, nu a putut să stingă, primarul l-am văzut pe aici, fără nicio putere”, spune, dezamăgit, unul dintre proprietarii caselor incendiate.

Oamenii se plâng că primăria nu a mișcat un deget să monteze hidranți în zonă sau să asigure mijloace voluntare de stingere a incendiilor.

„Teren de fotbal ne-a trebuit. Mașină de pompieri nu avem. Primăra e la cinci minute de mers pe jos. Întrebați-l pe primar de ce nu are mașină de pompieri și plătim impozite degeaba. Nu e-n stare să facă nimic”, spune revoltat unul dintre săteni.

image

Intervenția pompierilor sosiți de la Buzău a limitat proporțiile incendiului care se putea extinde și la alte imobile.

Rudele păgubiților bănuiesc că incendiul a fost provocat de o centrală pe lemne care s-ar fi defectat. Pagubele produse de foc depășesc 200.000 de euro, spun proprietarii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite