Fabrică de mobilă în flăcări, la Vadu Moldovei. Dezastrul a pornit de la un coș de fum rămas necurățat FOTO
0Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 3 ore. Pagubele sunt uriașe pentru că a ars o hală cu toate bunurile din interior. Incendiul a fost declanșat de coșul de fum rămas necurățat.

O fabrică de mobilă din localitatea suceveană Vadu Moldovei a fost mistuită de flăcări, sâmbătă noapte, 25/26 februarie.
Flăcările, care se puteau zări de la kilometri distanță, au pornit de la un coș de fum și s-au extins foarte rapid.
Au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru Situații de Situații Urgență (SVSU) Vadu Moldovei, Bogdănești și Cornu Luncii, cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul construcției, cu pericol de propagare la o casă de locuit.
Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore, iar incendiul nu s-a extins la vecinătăți.
Au ars astereala din lemn și acoperișul din azbociment pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați.
Au mai ars obiecte de mobilier, diverse utilaje și alte bunuri materiale. S-au degradat pereții construcției, tavane, pardoseală și altele.
Conform ISU Suceava, incendiul a fost provocat de jar sau scântei provenite din coșul de fum necurățat.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul clădirii administrative și o casă de locuit aflată în imediata apropiere (la doar 5 metri distanță), cu bunurile aferente.

Cei de la ISU Suceava spun că este obligatoriu, periodic, să se efectueze verificarea, curățarea și repararea, dacă este cazul, a coșurilor de fum.
Coșurile, burlanele și canalele de fum trebuie izolate față de elementele combustibile ale pereților, planșeelor și acoperișurilor.
În podul casei, coșul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere.



