O femeie din Câmpulung Moldovenesc, șantajată cu poze indecente, a plătit o sumă uriașă unui bărbat

0
Publicat:

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din Suceava a fost arestat preventiv. El a obligat-o pe femeia din Câmpulung Moldovenesc (Suceava) să îi dea 20.000 de lei pentru a nu face publice pozele indecente.

Imaginile intime, subiect de șantaj SURSA Arhiva Adevărul
Imaginile intime, subiect de șantaj SURSA Arhiva Adevărul

La sfârşitul anului 2022, pe 31 decembrie, o femeie din Câmpulung Moldovenesc (SUceava) a depus o plângere la Poliţie prin care îl reclama pe un bărbat din Suceava că a şantajat-o cu publicarea unor poze indecente.

Mai mult decât atât, bărbatul în vârstă de 33 de ani ar fi obligat-o pe femeie să îi dea suma de suma de 20.000 de lei, pe care aceasta i-a plătit-o în trei tranşe - transmite Inspectoratul Județean de Poliție Suceava. 

Potrivit sursei citate, bărbatul i-a trimis prietenului femeii mai multe fotografii în care aceasta era în ipostaze indecente. 

Anul acesta, pe 21 ianuarie 2023, poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare la bărbatul din Suceava, fiind ridicate mai multe telefoane mobile de pe care pot fi administrate probe. Bărbatul de 33 ani nu a fost găsit la domiciliu. Astfel, poliţiştii au emis un mandat de aducere pe numele său şi au solicitat darea în consemn prin procedurile judiciare specifice.

Bărbatul de 33 ani a fost depistat pe sensul de ieşire din ţară în P.T.F. Borş. În continuare, la PTF Borş s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia Câmpulung Moldovenesc, ocazie cu care mandatul de aducere a fost pus în aplicare. Faţă de bărbatul de 33 ani a fost continuată urmărirea penală şi dispusă reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, după care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi prezentat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile”, a arătat sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub supravegherea şi coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi violarea vieţii private.

Un fel de Loverboy

Fenomenul se aseamănă mult cu cel specific metodei Loverboy. Specialiştii subliniază că profilul agresorilor nu este de ignorat, mulţi dintre aceştia semănând între ei. Motivele pentru care aceşti „loverboy” ajung să apeleze la o astfel de metodă pentru a profita de persoana de lângă ei pot avea rădăcini în trecutul acestora.

Îi determină terenul psihopatic, cu dorinţă de a face bani foarte uşor. Ei fiind, marea majoritate, caracterizaţi printr-o lipsă de sentimente. Tocmai de aceea pot să calce în picioare o asemenea parteneră. Terenul personalităţii dizarmonice le dă ocazia să calce în picioare sufletul persoanei apropiate.

Bineînţeles că această psihopatia poate surveni din tot felul de evenimente mai puţin nefericite. Poate sunt bărbaţi care şi-au văzut mamele agresate fizic şi emoţional sau au fost chiar ei agresaţi fizic şi emoţional.

Dar deja este o altă poveste, ce ţine de conştientizarea lor şi de dorinţa lor de a se trata”, explică dr. Cozmin Mihai, medic specialist psihiatru.

Oamenii legii spun că principala soluţie în astfel de cazuri este să discutăm cu cei din jurul nostru şi să le dăm cât mai multe detalii despre ceea ce urmează să facem.

Din păcate, de cele mai multe ori se produce declinul psihologic al victimei, iar acesta începe odată cu Sindromul Stockholm: victima îşi iubeşte agresorul. 

Acest sindrom se defineşte printr-o situaţie paradoxală în care victima unui abuz, indiferent de forma acestuia, începe să dezvolte o apropiere emoţională faţă de agresor.

Fenomenul a fost identificat de-a lungul anilor în mai multe părţi ale lumii. Tot mai multe cazuri de răpire s-au încheiat cu legături puternice între victimă şi agresor, iar unele dintre ele nu au putut fi depăşite niciodată. 

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite