Noapte de coşmar în Suceava din cauza viscolului: patru maşini au ajuns în şanţ, iar drumarii au fost amendaţi fiindcă nu şi-au făcut treaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DN 17, Suceava - Stroieşti. FOTO: Bogdan Bulină
DN 17, Suceava - Stroieşti. FOTO: Bogdan Bulină

În noaptea de 28 spre 29 decembrie, a nins ca-n poveşti în judeţul Suceava, dar pe şosele s-a circulat ca-n filmele de groază. Patru maşini au ajuns în şanţul de pe marginea DN 17, iar un TIR a derapat şi a blocat drumul.  Administratorul DN 29 Suceava - Botoşani a fost amendat pentru că nu a curăţat drumul.

Prima ninsoare mai serioasă de anul acesta a transformat şoselele din judeţul Suceava în adevărate patinoare. Duminică, 28 decembrie, la ora 11.00, se circula în condiţii de iarnă. Stratul de zăpadă depus în ultimele ore în urma ninsorilor este de 6-7 centimetri în zona Suceava-Rădăuţi şi între 11 şi 25 de centimetri în zona de munte a judeţului Suceava, potrivit newsbucovina.ro.

Totuşi, cele mai mari probleme în ceea ce priveşte circulaţia rutieră s-au înregistrat în noaptea de 28 spre 29 decembrie. Sâmbătă seară, un TIR a derapat pe drumul dintre Rădăuţi şi Gălăneşti şi a blocat circulaţia. Problema a fost rezolvată după câteva ore, timp în care mai mulţi şoferi au rămas blocaţi în trafic. Tot sâmbătă seară, un autocamion a derapat în afara părţii carosabile şi pe DN 17, zona Pasul Tihuţa, la limita judeţului Suceava cu Bistriţa-Năsăud.

TIR-ul care a derapat între Rădăuţi şi Gălăneşti. FOTO: informatiata.ro

iarna suceava

Pe DN 17, între Suceava şi Stroieşti, patru maşini au derapat în şanţul de pe marginea drumului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că administratorul DN 29 Suceava - Botoşani a fost amendat pentru că nu a luat măsuri eficiente pentru deszăpezirea arterei. 

suceava botosani

DN 29, Suceava - Botoşani. FOTO: Oana Şlemco

Este vorba despre Secţia Suceava a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În plus, IPJ va analiza, în zilele care urmează, dacă drumarii au acţionat ca la carte pe DN 17, Suceava Stroieşti, şi pe drumul care leagă Suceava de Siret, în zona Ratoş, unde s-a circulat cu dificultate.

Una dintre maşinile care au derapat pe DN 17, între Stroieşti şi Suceava. FOTO: Bogdan Bulină

iarna suceava
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite