Jumătate din cererile depuse la Suceava pentru obţinerea paşaportului aparţin unor cetăţeni româno-ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte din Suceava a înregistrat o creştere semnificativă a solicitărilor pentru obţinerea paşaportului. Potrivit comisarului-şef Livia Grigoraş, în prezent, jumătate dintre cererile pentru eliberarea documentului de călătorie sunt depuse de români care au şi cetăţenie ucraineană.

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Suceava a înregistrat, în perioada 1-20 februarie 2022, nu mai puţin de 2.431 de cereri pentru obţinerea documentului de călătorie, cu 86% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut. Este vorba despre cererile depuse în total, atât de cetăţenii români, cât şi de cei care au dublă cetăţenie.

Pe de altă parte, în prezent, instituţia înregistrează peste 200 de cereri/zi. Jumătate dintre acestea sunt depuse de cetăţeni româno-ucraineni. 

„În cazul ucrainenilor, înregistrăm o creştere de 20% a numărului de solicitări faţă de anul trecut”, a declarat Livia Grigoraş, şefa Perviciului de Paşapoarte Suceava.

Ea pune aceste creşteri pe seama relaxării condiţiilor de călătorie adoptate în contextul pandemiei de COVID-19. Cu privire la solicitările depuse de ucraineni, Livia Grigoraş nu crede că etnicii români din ţara vecină vin după documente din cauza tensiunilor înregistrate la graniţa de est a Ucrainei.  

Vă mai recomandăm şi:

Traficanţi români de cocaină furnizată de cartelul Sinaloa, condamnaţi la 49 de ani de închisoare. Droguri de peste 10 milioane de euro, confiscate în Anglia

O femeie din Brazilia, depistată pe Aeroportul Otopeni cu un kilogram de droguri ingerate în stomac

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite