O femeie din Brazilia, depistată pe Aeroportul Otopeni cu un kilogram de droguri ingerate în stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul aeroportului Henri Coandă, în colaborare cu lucrătorii vamali, au depistat o femeie, cetăţean brazilian, care a încercat să introducă în ţară aproximativ un kilogram de cocaină ingerată în stomac.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus joi reţinerea pentru 24 de ore a unei femei cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

„Femeia s-a prezentat luni la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă şi, în urma controalelor dar şi a analizelor de risc efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României. În acest context, inculpata a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 - 17.02.2022, a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanţă vâscoasă ce conţinea cocaină”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră. 

„În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”, potrivit sursei citate. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti - Otopeni, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi al lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor - Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite