Gigi Becali a cumpărat o pensiune şi o bisericuţă într-o zonă superbă din Bucovina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: YouTube/ Facebook/ Paulvideograf
FOTO: YouTube/ Facebook/ Paulvideograf

Omul de afaceri Gigi Becali a cumpărat o pensiune şi o bisericuţă situate într-o zonă mirifică în satul Sunători, din comuna Dorna Arini. „Aţi aflat târziu despre tranzacţie. S-a întâmplat în vară. Aşa este. Mi-a spus fostul proprietar al pensiunii”, a declarat pentru „Adevărul” Andrei Mazăre, primarul localităţii.

Cele două construcţii au fost ridicate în urmă cu aproximativ 15 ani de familia suceveanului Dumitru Ciobanu. Pentru această proprietate, Gigi Becali a plătit 180.000 de euro. Localnicii spun că între Becali şi Ciobanu nu ar fi existat o relaţie de prietenie.

Becali ar fi văzut proprietatea în nişte imagini pe internet şi s-ar fi arătat pe loc extrem de interesat nu de pensiune, care are 24 de locuri împărţite în 7 camere de 2 şi respectiv 3 stele, şi nici măcar de frumoasa privelişte către vârful munţilor Giumalău şi Rarău sau de iazul din zonă, ci de mica biserică din curtea pensiunii. 

În paraclis sunt oficiate slujbe religioase de două ori pe lună de către un preot-călugăr. Din informaţiile pe care le avem, deocamdată în pensiune locuiesc două măicuţe care au grijă de întreaga proprietate.

 Din acest motiv localnicii sunt de părere că omul de afaceri ar vrea să amenajeze o mănăstire în zonă. Informaţia nu a fost confirmată de către reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, însă surse din instituţia bisericească ne-au transmis că Gigi Becali ar fi făcut această achiziţie pentru că se temea că mica biserică ar putea ajunge la reprezentanţi ai cultelor neoprotestante.

Becali a sprijinit financiar mai multe biserici din Suceava 

Nu este pentru prima dată când Gigi Becali se implică în diferite acţiuni în regiunea Bucovinei. Este de notorietate buna relaţie pe care afaceristul o avea cu răposatul Pimen Suceveanul, fost arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. În virtutea acestei prietenii, patronul clubului de fotbal FCSB a construit zeci de case pentru sinistraţi, în comuna Arbore. Sprijinul a fost acordat în 2006 unor familii care au rămas fără un acoperiş deasupra capului din cauza unor inundaţii.

Totodată, afaceristul a ajutat financiar mai multe biserici din judeţul Suceava. Cea mai mare sumă, 300.000 de lei, a fost donată pentru continuarea lucrărilor la Catedrala „Naşterea Domnului”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Principalul suspect al dublei crime de la Iaşi a fost prins la Roma. Marocanul Ahmed Sami El Bourkadi, student la Medicină, are mandat de arestare

Sute de maşini, cu defecţiuni majore, au trecut de ITP la Braşov cu ajutorul şpăgii. Unele autovehicule nu aveau nici frâne. Procuror: „Mergeţi pe trotuar!“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite