FOTO VIDEO Sute de mascaţi au defilat pe străzile Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Suceava s-a transformat pentru câteva ore în capitala obiceiurilor tradiţionale de iarnă. 38 de cete de urcători şi colindători au defilat pe străzile oraşului şi au susţinut spectacole pe scena amplasată pe esplanada Casei de Cultură.

Tradiţionala paradă a obiceiurilor de iarnă a avut loc, la Suceava, în cea de-a treia zi de Crăciun. Cele 38 de formaţii de colindători şi urători s-au adunat în parcul de la Universitatea „Ştefan cel Mare” şi apoi au defilat până în piaţa centrală a oraşului.

Toate obiceiurile tradiţionale de Crăciun şi Anul Nou au fost apoi prezentate de fiecare formaţie în parte pe o scenă amplasată pe esplanada Casei de Cultură.

Spectacolul a fost vizionat de câteva mii de suceveni care au umplut până la refuz piaţa centrală.

Parada a fost deschisă de câmpulungeni care au venit de la munte cu un car tras de boi. Au urmat apoi buciumaşii din Mălini şi formaţii de urători şi colindători din Udeşti, Hănţeşti, Vadu Moldovei, Corlata, Poiana Stampei, Boroaia, Pojorâta, Zvorîştea, Dolhasca, Vama, Dolheştii Mici, Fundu Moldovei, Fântânele, Şcheia, Stroieşti, Drăguşeni, Cacica, Buneşti, Vatra Moldoviţei, Calafindeşti, Bosanci, Pârteştii de Jos, Comăneşti, Volovăţ, Botoşana, Todireşti şi Vultureşti.

Spectacolele au inclus atât colinde, cât şi obiceiuri tradiţionale de Anul Nou: jocul caprei, jocul ursului, jocul cerbului, căiuţi, împăraţi şi mascaţi.

Alte ştiri din Suceava:

Directorul ziarului „Crai Nou”, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul hoţiilor de la Primăria Suceava

ÎPS Pimen, în pastorala de Crăciun: "Astăzi sunt oameni care socotesc păcatul ca un fapt normal"

Posibilă tentativă de fraudă în CJ Suceava. USL Suceava, majoritate pentru creşterea taxelor cu un consilier absent, trecut pe lista prezenţilor

Penibil! CSM Suceava nu are bani să-şi premieze campionii

FOTO VIDEO Comoara din Cajvana. O femeie a strâns un tezaur mai bogat şi mai valoros decât al unui muzeu etnografic

Masă cu 12 feluri de mâncare de post şi ceremonial de împărţire a oplatekului, tradiţie de sărbători a comunităţii polone

Crăciunul, izolat în Bucovina de noul şef al CJ Suceava

Şase bebeluşi, infestaţi cu un stafilococ auriu rezistent la antibiotice. Maternitatea Rădăuţi a fost închisă

Dosare penale pentru primar, medic, asistent social şi însoţitor, în cazul fetei de 19 ani şi 17 kilograme

Urmărit penal de DNA pentru afaceri necurate cu sediul Poliţiei, şeful PNL Câmpulung Moldovenesc a demisionat

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite