FOTO Trei victime după o explozie puternică. Doi dintre arşi au fost duşi cu elicopterul la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele au ajuns mai întâi la Spitalul Judeţean Suceava.
Victimele au ajuns mai întâi la Spitalul Judeţean Suceava.

Câteva secunde au fost nevoie pentru ca liniştea unei familii să sară în aer. Casa în care locuiau doi soţi şi o fetiţă luată în plasament a fost zguduită de o explozie puternică, eveniment în urma căruia toţi membrii familiei au suferit arsuri, în unele cazuri destul de grave.

O explozie care a avut la centrala pe lemne a unei locuinţe din satul Ciumuleşti, comuna Vadu Moldovei, a băgat în spital trei persoane.

Cel mai grav rănit este un bărbat în vârstă de 49 de ani, care are arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. Acesta prezenta arsuri de gradul II, III şi IV, iar din cauza gravităţii rănilor medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Suceava au decis să-l transfere la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Transferul s-a făcut cu un elicopter, iar un al doilea aparat de zbor a sosit la Suceava pentru a prelua o a doua victimă a exploziei. Este vorba de o fată de 13 ani, care era luată în plasament de familia în gospodăria căreia s-a produs accidentul casnic.

Minora a fost diagnosticată cu arsuri de gradele I şi II pe picioare şi pe mâna dreaptă, arsuri de gradul II pe fese şi arsuri de gradul I pe faţă, rănile întinzându-se pe 35% din suprafaţa corpului. În plus, fata prezenta arsuri şi la nivelul căilor respiratorii.

A treia victimă a exploziei este o femeie în vârstă de 48 de ani. Ea avea arsuri de gradele I şi II pe picioare, mâini şi faţă, pe 20% din suprafaţa corpului. Femeia a rămas internată în secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean Suceava.

Conform anchetei derulată la faţa locului de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi cei ai Poliţiei, bărbatul a încercat să aprindă focul.

S-a stabilit că în camera centralei s-au format vapori, iar când bărbatul a aprins focul s-a produs o explozie. Incendiul care a urmat a fost amplificat de faptul că bărbatul avea în mână un recipient cu amestec de benzină şi motorină, care i-a explodat şi i-a provocat răni serioase.

Ancheta continuă pentru a se stabili exact ce anume s-a întâmplat.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri