Ortac de la mina de uraniu de la Crucea, accidentat la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ortacul a fost rănit chiar la ieşirea din schimb.                                          Foto: Sandrinio Neagu
Ortacul a fost rănit chiar la ieşirea din schimb.                                          Foto: Sandrinio Neagu

Anchetă la mina Crucea aparţinând Companiei Naţionale a Uraniului, după ce un ortac a fost rănit la cap de un biolovan desprins din tavan. Starea minerului este acum stabilă, dar el rămâne internat în spital pentru mai multe investigaţii.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, care lucrează la exploatarea de uraniu de la Crucea, a suferit un accident de muncă chiar la ieşirea din tură.

Accidentul s-a produs ieri, la secţia Botuşana a minei Crucea, iar un bolovan care s-a desprins din tavanul minei l-a lovit direct în cap pe ortac.

Norocul acestuia a fost că purta casca de protecţie, astfel încât gravitatea impactului a fost diminuată. Iniţial, minerul a primit îngrijiri medicale la faţa locului din partea colegilor săi, care au considerat că nu este nevoie ca rănitul să fie dus la un spital pentru o examinare mai atentă.

Aşa se face că bărbatul a ajuns mai întâi acasă, iar pentru că starea lui s-a înrăutăţit, familia a decis să-l trimită la Spitalul din Vatra Dornei.

Medicii de aici au decis că cel mai indicat ar fi ca minerul să ajungă la Spitalul Judeţean Suceava pentru un consult şi un tratament mai corect.

Între timp, la mina de uraniu de la Crucea a început o anchetă pentru a se stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite