Focuri de arma asupra silvicultorilor, într-o pădure din Suceava. S-au auzit zeci de împușcături într-o singură oră

0
Publicat:

Persoane necunoscute, care se deplasau prin pădure cu o mașină de teren, au tras focurile. Autoritățile spun că ar fi vorba despre braconieri.

căutări pădure, FOTO: Arhivă
căutări pădure, FOTO: Arhivă

Zeci de focuri de armă s-au auzit, luni seară, în interiorul Complexului Cinegetic Codrul Voievodesei, din județul Suceava.

Martorii spun că, în intervalul 20.00-21.00, s-au tras nu mai puțin de 22 de focuri de armă, iar localnicii le-au auzit și au alertat silvicultorii.

Doi pădurari s-au deplasat la fața locului, dar s-a tras și asupra lor. Polițiștii au răscolit toată zona pentru a pune mâna pe cei care au tras focurile de armă și spun că este vorba despre braconieri care se aflau la o vânătoare ilegală.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, ne-a declarat că nu a a fost identificată nici o persoană. Totodată, nu au fost identificate urme de sânge sau animale rănite.

În momentul de față nu se cunosc date cu privire la identitatea celor care ar fi tras focurile de armă.

Zona în care s-a petrecut incidentul se întinde pe o suprafață de 400 hectare, deci pentru polițiști și jandarmi a fost ca și cum ar fi căutat acul în carul cu fân.

Cert este că ultimul foc de armă a fost tra în zona CRUCII, de lângă un cunoscut restaurant din comuna Sucevița, sat Voievodeasa.

Persoane înarmate ar fi efecutat un foc de armă asupra a doi lucrători silvici ce se aflău în zona Voievodeasa. Având în vedere cele petrecute, unul din pădurari a efectuat două focuri de armă în plan veritical, după ce în prealabil a făcut somațiile legale.

A fost observat în zonă un autoturism de teren, dar nu au a fost identificate numerele de înmatriculare.

Luni seară, pădurea de la Voievodeasa a fost răscopită de zeci de polițiști din zona Rădăuți, jandarmi și de luptători de la SAS – IPJ Suceava.

De asemenea, au fost efectuate filtre în trafic, în încercarea de a pune mâna pe suspecți.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite