Fost membru al Legiunii Străine, condamnat pe viață pentru asasinarea unui hacker. Ce l-a scos din minți pe ucigaș

0
Publicat:

Marius Ştefan Achim, unul din cei periculoși interlopi din România, a fost găsit vinovat pentru uciderea cu patru focuri de armă a unui tânăr de 22 de ani chiar în scara blocului unde locuia și își va petrece restul zilelelor în închisoare.

Marius Ștefan Achim (stânga) și Iulian Oancea FOTO arhivă Adevărul
Marius Ștefan Achim (stânga) și Iulian Oancea FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv în 7 iunie pe Marius Ştefan Achim, un bărbat de 46 de ani, fost luptător K1. Bărbatul a fost găsit vinovat de omor calificat, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Instanța l-a obligat pe criminal la plata a 20.000 de lei ca daune materiale și a 400.000 de euro drept daune morale către părinții tânărului pe care l-a ucis.

Achim, un fost luptător K1 de performanţă, a fost prins de autorităţile din Franţa într-o suburbie a Parisului şi a fost adus în România, sub escorta Armatei Franceze. Francezii l-au pus în lanţuri şi au folosit un brâu special pentru imobilizare, însă compania aeriană ar fi refuzat să-l primească pe Achim în avion, din motive de securitate. Astfel, acesta a fost adus cu maşina până în România. 

Achim ar fi un fost membru al Legiunii Străine din cadrul armatei Franţei, potrivit unor surse judiciare. Pe 9 martie 2020, individul l-a împuşcat mortal pe Iulian Oancea, un tânăr de 22 de ani condamnat în trecut pentru infracțiuni informatice, cu patru focuri de armă, în scara unui bloc aflat pe strada Alecu Russo din municipiul Bacău.   

Împușcat în scara blocului unde locuia

Interlopul a pus-o pe iubita lui să-i caute pe cineva care ar fi putut să-i vândă un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanţă.

Potrivit anchetatorilor, l-a contactat pe Iulian Oancea, care i-a promis că îi poate livra comanda pentru suma de 500 de euro. Tânărul a păcălit-o, însă, pe femeie. I-a luat banii, dar nu i-a mai trimis software-ul promis.

Când şi-a dat seama că a fost înşelat de hacker, Ştefan Achim şi-a luat pistolul şi a plecat la Bacău pe urmele tânărului. L-a împuşcat chiar în scara blocului în care acesta locuia. I-a furat victimei două telefoane mobile pe care le avea asupra sa și le-a aruncat apoi într-un tomberon din apropierea blocului unde comisese crima.

Ulterior, a fugit în Franţa, ţară pe care o cunoştea din perioada în care servise în Legiunea Străină. A fost prins de autorităţile franceze, fiind încătuşat pe 21 mai 2020 în localitatea Creil.

Poliţiştii francezi au găsit asupra lui peste 30.000 de euro, un pistol Makarov, în stare de funcţionare, şi un încărcător cu 7 cartuşe. 

Locotenent al unui fost lider al lumii interlope

Marius Ştefan Achim, românul judecat pentru amintitul asasinat interlop, este considerat unul dintre cei mai periculoşi interlopi din România.

El a avut legături puternice cu Galaţiul, fiind locotenentul lui Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope, care a fost asasinat în plină stradă în Galaţi de doi rivali. Achim era la acea vreme luptător de K1 şi participa la gale în numele clubului patronat de Ivan.

Achim a fost prezent la înmormântarea mafiotului, fiind printre cei care au purtat sicriul pe umeri (luptători de K1 - inclusiv Atodiresei - şi mafioţi de primă mână din România, cum ar fi membrii clanului Corduneanu de la Iaşi, Seif de la București, Titel Crăcănatu de la Brăila şi Beinur Nuredin de la Constanţa).

După moartea temutului mafiot, Ştefan Achim (46 de ani) s-a ascuns, însă nu a stat departe de scandaluri. 

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite