DSVSA Suceava a pus sub sechestru 3,7 tone de carne de pui produsă de Avicola Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au pus sub sechestru 3,7 tone de carne de pui. FOTO: Adevărul
Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au pus sub sechestru 3,7 tone de carne de pui. FOTO: Adevărul

În ultimele trei luni, 16,2 tone de carne de pasăre produsă de Avicola Călăraşi au ajuns în judeţul Suceava, dintre care 12,6 tone au fost comercializate. DSVSA Suceava a pus sechestru pe 3,7 tone de carne, produsele urmând să fie distruse.

În perioada august – octombrie, în judeţul Suceava a fost recepţionată cantitatea de 16.289 de kilograme de carne de pasăre produsă de Avicola Călăraşi, produsele fiind suspecte de infestare cu salmonella. Inspectorii DSVSA au constatat că 12.612 kilograme au fost deja comercializate.

În urma sesizărilor de la nivel naţional privind calitatea cărnii de pasăre, a fost retrasă de la vânzare din unităţile de retail şi magazine şi pusă sub sechestru sanitar-veterinar cantitatea de 3.580,5 kilograme.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a solicitat DSVSA Suceava extinderea controlului şi la spitalele din judeţ, precum şi la cantinele unităţilor şcolare. În urma acestor verificări a fost identificată la Centrul şcolar „Sf. Andrei” din Gura Humorului cantitatea de 120 de kilograme de piept de pui cu os, achiziţionată în data de 28 octombrie, dintre care 96,8 kilograme au fost sechestrate în data de 1 noiembrie.

„În urma verificărilor făcute atât la magazinele de profil cât şi la unităţile alimentare ale unităţilor de învăţământ o cantitate importantă de carne se află în acest moment retrasă de la comercializare, mai precis 3677,3 kilograme. În urma rezultatelor analizelor de laborator se va stabili dacă este conformă şi se va lua decizia dacă această carne se va întoarce în galantare sau va fi distrusă”, a explicat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Alte ştiri din Suceava:

Şofer beat, prins cu 155 km/h în oraş

Chitaristul trupei Odyssey, Relu Calcea, s-a răsturant cu maşina în faţa Spitalului

Consilier local din Broşteni, declarat incompatibil pentru că era director la o firmă a primăriei

Noapte de coşmar pentru o copilă de 14 ani. A fost îmbătată şi forţată să facă sex cu nouă bărbaţi

O maşină blocată pe calea ferată a fost lovită de trenul Timişoara-Iaşi

Averile scriitorilor suceveni: moşierul Sadoveanu, trai luxos şi după ce s-a convertit la comunism, Lovineştii şi-au transformat casa în muzeu

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite