Doi jurnalişti, daţi afară de şeful PNL Suceava de la o conferinţă de presă: "Au intrat cu glod pe mochetă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a dat afară doi jurnalişti de la conferinţa de presă susţinută în Palatul Administrativ Suceava. FOTO: radiotop.ro
Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a dat afară doi jurnalişti de la conferinţa de presă susţinută în Palatul Administrativ Suceava. FOTO: radiotop.ro

Momente penibile la conferinţa de presă de miercuri a PNL Suceava. Înainte de conferinţă, şeful filialei, deputatul Alexandru Băişanu, le-a cerut jurnaliştilor de la SuceavaLive să părăseasca sala din incinta Consiliului Judeţean. Întrebat de ce i-a dat afară pe cei doi jurnalişti, Băişanu a răspuns, persiflant: "Au intrat cu glod pe mochetă".

Presa locală din judeţul Suceava a fost invitată, miercuri, la ora 12.00, de Departamentul de Comunicare al PNL Suceava, la o conferinţă organizată la cabinetul parlamentar al deputatului Ştefan Alexandru Băişanu, preşedintele filialei, situat în incinta clădirii Consiliului Judeţean PNL Suceava.

Înainte de începerea conferinţei de presă, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu le-a cerut reporterului Cornel Tilihoi şi cameramanului Bogdan Aniţei de la publicaţia electronică SuceavaLive să părăsească sala. Băişanu a dat declaraţii doar după momentul în care cei doi au ieşit din sală.

Întrebat de ce le-a cerut celor doi jurnalişti să părăsească sala, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu a răspuns, persilfant: "Au intrat cu glod pe mochetă".

Ulterior, Băişanu a explicat că a interzis accesul celor doi jurnaliştilor la conferinţa de presă a PNL pentru că nu au acreditare. Asta în condţiile în care PNL Suceava nu a solicitat niciodată până acum acreditarea jurnaliştilor pe lângă partid şi niciunul dintre ceilalţi jurnalişti care au participat la conferinţa de presă nu a fost acreditat.

"Voi lua legătura cu biroul de presă de la Suceava să văd dacă practica acreditărilor este una uzuală şi aplicată în unanimitate, fără discriminare, pentru toate organele de presă. Dacă nu este aşa, atunci sunt sigură că este o eroare şi vom reglementa situaţia cât de curând posibil", a declarat, pentru SuceavaLive, Anca Mireanu, şefa departamentului de comunicare al PNL.

Cine este Ştefan Alexandru Băişanu?

Fost prefect al judeţului, Ştefan Alexandru Băişanu este unul dintre cei mai controversaţi lideri politici din Suceava. Acesta a candidat, fără succes, în 2004 şi 2012 pentru funcţia de primar al municipiului Suceava şi în 2008 pentru Camera Deputaţilor. Băişanu a devenit în cele din urmă deputat în decembrie 2012.

După doar o lună, în ianuarie 2013, soţia preşedintelui PNL Suceava, Adela Băişanu, a devenit preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie a descoperit, într-o anchetă publicată anul trecut de Adevărul, că în primul an după ce USL a ajuns la guvernare, în declaraţia de avere a lui Ştefan Alexandru Băişanu au apărut conturi bancare, bunuri şi proprietăţi în valoare de peste 250.000 de euro fără nicio justificare.

Ştefan Alexandru Băişanu controlează postul local de televiziune TV Plus Suceava, prin firma SC Media Ten Productions SRL, deţinută de tatăl său Constantin Băişanu.

Alte ştiri din Suceava:

Copil de 12 ani, lovit la cap de o poartă de fotbal care s-a prăbuşit peste el

Soluţiile autorităţilor pentru Zidul Morţii: circulaţie giratorie, parapeţi între sensuri, suplimentarea semnalizării rutieră

VIDEO Şi-a dat foc la casă în timp ce sărbătorea Revelionul pe stil vechi

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizarea pistei, turnului de control şi sistemului de navigaţie şi balizaj

FOTO Părăsită de iubit, o stripteuză s-a sinucis lângă fereastra de la parter

FOTO Doliu în Suceava. Cu candele în mâini, sucevenii au cerut demolarea Zidului Morţii. Victimele, aplaudate de protestatari

„Aici se moare!”, mesajul cu care şoferii suceveni vor să demoleze Zidul Morţii

Măsurile luate de autorităţi la "zidul morţii": benzi rezonatoare şi lămpi luminoase suplimentare

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite