Despăgubiri de 800.000 de euro pentru moartea unui bebeluș. Spitalul din Suceava este bun de plată

0
Publicat:

Unitatea medicală a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 56.000 de euro și la daune morale în valoare totală de 800.000 de euro către familia unui bebeluș care a murit în 2016, în spital, în urma unei infecții nosocomiale.

Spitalul din Suceava a fost obligat la plata unor daune de 800.000 de euro FOTO arhivă Adevărul
Spitalul din Suceava a fost obligat la plata unor daune de 800.000 de euro FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Suceava a pronunțat verdictul definitiv în procesul intentat Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru moartea a trei bebeluși în 2016.

Judecătorii instanței superioare au stabilit ca părinții unuia dintre bebelușii decedați să primească daune morale de câte 300.000 de euro, la care se adaugă alți 200.000 de euro care vor fi plătiți surorii nou-născutului decedat. În plus, spitalul trebuie să achite și o amendă penală de 56.000 de euro pentru ucidere din culpă.

Inițial, Judecătoria Suceava condamnase spitalul din Suceava la o amendă penală de 1.260.000 de lei. Magistrații au stabilit atunci ca părinții unuia dintre bebelușii decedați, Alexandru Teodor, să primească daune morale de 500.000 de euro, iar sora nou-născutului mort - 150.000 de euro.  

Totul a pornit în 2016, când trei bebeluși au decedat la spitalul județean din Suceava într-un interval de 7 luni. Unul dintre nou-născuți a murit după 27 de ore de la naștere, altul a trăit 10 zile, iar al treilea - 13 zile.

O expertiză a Institutului de Medicină Legală Iași a stabilit că micuții au murit în urma unor infecții nosocomiale.

S-a descoperit ulterior că apa din spital era infestată cu pseudomonas aeruginosa, o bacterie extrem de periculoasă cunoscută sub denumirea de piocianic. 

Autopsia a stabilit că micuțul Alexandru-Teodor a murit în urma septicemiei cu meningită purulentă și a insuficienței respiratorii acute.

Deși expertiza medico-legală a stabilit legătura dintre contaminarea spitalului cu microorganisme cu potențial nosocomial pentru că nu fusese dezinfectată coloana de apă, ceea ce a dus la infectarea bebelușilor, nici conducerea de atunci și nici un alt angajat al spitalului din Suceava nu au fost puși sub acuzare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite