Un soț agresiv a fugit de poliţişti cu mașina. Ce dispozitiv au folosit oamenii legii ca să-l prindă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Suceava care îşi agresase soţia a încercat să fugă de poliţiştii chemaţi la intervenţie. A fost urmărit câţiva kilometri, iar maşina sa a fost oprită cu ajutorul dispozitivului spike, şoferul fiind scos din maşină şi încătuşat. A fost internat la Psihiatrie.

Agresorul a fost reținut de polițiștii suceveni FOTO IPJ Suceava
Agresorul a fost reținut de polițiștii suceveni FOTO IPJ Suceava

Poliţiştii din Fălticeni (Suceava) au fost sesizaţi miercuri, 14 februarie 2024, printr-un apel la 112, de către o femeie din Rădăşeni, cu privire la faptul că este ameninţată şi agresată fizic de către soţul său.

„Echipajul de serviciu din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Mălini s-a deplasat la adresa indicată de apelantă, identificând în curtea locuinţei pe agresor, care se manifesta violent verbal. La vederea poliţiştilor, bărbatul a intrat în maşina sa, care era parcată în curte, blocând portierele.

Prin geamul din dreptul şoferului, care era întredeschis, poliţiştii au încercat pulverizarea cu spray-ul iritant lacrimogen din dotare, moment în care bărbatul ar fi demarat cu vehiculul care avea cheia în bord, ieşind pe poarta imobilului şi pătrunzând pe drumul public”, au precizat reprezentanţii IPJ Suceava.

Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii cu autospeciala de Poliție, fiind alertate echipajele din zona Fălticeni.

Echipajele de poliţie au realizat pe DJ209B, în  localitatea Malini, un blocaj rutier, cu desfăşurarea pe partea carosabilă a dispozitivului de oprire forţată. Astfel, maşina respectivă a fost oprită cu ajutorul dispozitivului spike, care a perforat cauciucurile autoturismului.

Mașina a fost oprită în trafic cu ajutorul dispozitivului spike FOTO IPJ Suceava
Mașina a fost oprită în trafic cu ajutorul dispozitivului spike FOTO IPJ Suceava

„Bărbatul de 46 ani a fost extras fără incidente şi încătuşat, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la unitate medicală, în vederea recoltării probelor biologice, însă a refuzat recoltarea de probe biologice, în prezenţa personalului medical”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Bărbatul este anchetat acum pentru violenţă în familie, fiind emis şi un ordin de protecţie provizoriu, şi refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice.

Șoferul refuzat prelevarea de probe biologice FOTO IPJ Suceava
Șoferul refuzat prelevarea de probe biologice FOTO IPJ Suceava

De asemenea, şoferul a fost sancţionat şi pentru contravenţii la regimul rutier. Bărbatul a fost internat într-o unitate medicală de psihiatrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite