Copil în stare gravă, după ce a fost lovit de tren în zona Gării Vatra Dornei Băi. Medicii încearcă să-i replanteze piciorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul a avut loc marți, 17 ianuarie, copilul de 15 ani fiind transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii "Sf Maria" din Iaşi.

Gara din Vatra Dornei Foot Shutterstock
Gara din Vatra Dornei Foot Shutterstock

Băiatul în vârstă de 15 ani ar fi avut căștile pe urechi și telefonul în mână și nu a observat apropierea trenului, motiv pentru care a fost prins sub tren, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a declarat că băiatul lovit de tren a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Vatra Dornei unde a fost stabilizat, ulterior fiind transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii "Sf Maria" din Iaşi, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf Maria" Iaşi, dr Solange Roşu, a declarat că adolescentul a suferit multiple traumatisme şi contuzii, cea mai gravă fiind amputaţia de gambă.

Din acest motiv a fost dus direct în blocul operator, unde o echipă multidisciplinară formată din chirurgi pediatri, chirurgi plasticieni, ortopezi, pediatri, medici de anestezie şi terapie intensivă, neurochirurgi trebuie să decidă care va fi atitudinea terapeutică.

"Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică. Pacientul a suferit amputaţie de gambă stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală. Se află în şoc postraumatic, şoc hemoragic. Respiră spontan, este conştient. Au fost instituite măsuri de suport vital, se fac explorări imagistice şi consult multidisciplinar. A fost dus în blocul operator. Echipa multidisciplinară decide care este metoda terapeutică. Fiecare caz are particularitatea lui. Echipa terapeutică va decide. Impactul pe care îl au astfel de traume este major", a declarat dr. Solange Roşu

Copilul ar fi fost transferat la aceeaşi echipă medicală care a reuşit, anul trecut, să replanteze mâinile unei fete rănite într-un accident rutier.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite