Primele imagini cu adolescenta căreia medicii i-au replantat brațele după un accident FOTO

0
Publicat:

Alexia Tudose este adolescenta căreia medicii din Iași i-au replantat brațele după o operație care a durat 20 de ore. Fata este din Botoșani, face parte din Trupa Glamour și studiază la Colegiul Național „August Treboniu Laurian“.

Adolescenta care a fost operată cu succes la Iași, după un grav accident de circulație în urma căruia a rămas fără brațe se simte tot mai bine și ar putea fi externată în curând.

Mama Alexiei a postat pe Facebook primele fotografii cu adolescenta care și-a recăpătat brațele după o intervenție chirurgicală care a durat 20 de ore,

Alexia Tudose se simte tot mai bine FOTO: Facebook Vally Tudose
Alexia Tudose se simte tot mai bine FOTO: Facebook Vally Tudose

„Se spune că omul sfinșelte locul!!!Alexia este într-un loc binecuvântat, înconjurată de trei dintre supereroii ei, ai nostri, ai țării....trei dintre cei mai fantastici, profesioniști și dedicați medici care ne-au redat viața și ne-au așezat zâmbetul pe chip.

Va multumim din suflet, din inima, din toata fiinta!!! Dr. Sidonia Susanu, Dr.Daniela Botez, Dr. Bogdan Caba, Dr. Mara Popescu, Dr.Iannis Gardikiotis, Dr.Lavinia Ionescu”, a scris mama Alexiei.

Alexia este o adolescentă de 15 ani, pasionată de cântat și dans, iar pe 16 decembrie se îndrepta cu un autocar în care se mai aflau 34 de artiști, spre un festival din Slobozia, când șoferul a derapat într-o curbă. 25 de persoane, dintre care 12 minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma accidentului, copilei i-a fost amputat unul din brațe, iar celălalt devascularizat. Norocul a făcut ca fratele ei, de 16 ani, să se afle cu ea în autocar și i-a sărit imediat în ajutor. 

„Acest lucru este absolut extraordinar, pentru că doar având un punct de pornire foarte bun se pot face tratamente și intervenții de o asemenea amploare. Un lucru, iarăși, extraordinar de benefic pentru copil a fost faptul că a fost adusă extrem de repede. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputate, celălalt devascularizat. Fetița a fost detubată, respiră singură. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucții ulterioare și de acoperire a defectelor cutanate”, a declarat medicul Sidonia Susanu pentru TVR Info.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite