Cine este tânărul anonim, candidat pentru funcţia de primar al unui oraş, care a obţinut mai multe voturi decât cei şapte contracandidaţi ai săi la un loc

0
0

Alegerile locale de duminică, 27 septembrie, au fost marcate de o prezenţă scăzută la vot, în judeţul Suceava. Cei mai mulţi dintre primarii în funcţie au reuşit să obţină noi mandate. Votul a produs însă şi suprize în unele localităţi din judeţ. Tânărul Ezekiel Belţic l-a învins categoric pe primarul oraşului Salcea, Ilie Lungu, care avea patru mandate consecutive.

Cei mai mulţi dintre primarii din judeţul Suceava au reuşit să obţină un nou mandat în urma alegerilor de duminică, 27 septembrie. 

La municipii, au reuşit să îşi păstreze funcţiile Ion Lungu la Suceava, Cătălin Coman la Fălticeni, Mihăiţă Negură la Câmpulung Moldovenesc şi Ilie Boncheş la Vatra Dornei. Singura schimbare a fost la Rădăuţi, acolo unde cadidatul PNL Bogdan Loghin l-a învins pe primarul PSD Nistor Tătar. Locul al treilea a fost ocupat de independentul Daniel Bodnar.

La oraşe, cea mai mare supriză a fost înregistrată la Salcea, acolo unde Ilie Lungu a pierdut alegerile după patru mandate consecutive. Alegerile au fost câştigate cu 57% de tânărul Ezechiel Belţic, în vârstă de 26 de ani. 

Candidat din partea partidului Alternativa Dreaptă, Ezechiel Belţic a obţinut mai multe voturi decât toţi ceilalţi şapte contracandidaţi la un loc. El a avut 2.372 de voturi, fostul primar care a candidat din partea PNL a avut 891 de voturi, candidatul PMP, 463, cel a al PSD- 196. Următorii au obţinut între 43 şi 56 de voturi. 

Un nou primar are şi oraşul Milişăuţi, acolo unde a alegerile au fost câştigate de candidatul USR PLUS Vasile Cărare. La Broşteni, funcţia de primar a fost adjudecată de candidatul partidului ProRomânia, Alexandru Hurjui.

Primarii oraşelor Cajvana, Dolohasca, Frasin, Gura Humorului, Liteni, Siret, Solca şi Vicovu de Sus au obţinut câte un nou mandat. În cazul comunelor, suprize au fost înregistrate la Horodnic de Jos, acolo unde a câştigat tânărul Ionel Andrişan de la USR, la Valea Moldovei, unde primarul în funcţia a fost învins de candidatul PSD Romică Floriştean, la Mănăstirea Humorului, unde a câştigat Viorel Croitoru de la USR.

Candidatul PMP George Olari a câştigat alegerile la Frătăuţii Noi, Gheorghe Lazăr, tot de la PMP, a câştigat la Marginea, iar Radu Reziuc a devenit noul primar al comunei Mitocu Dragomirnei. La Pârteştii de Jos, candidatul PSD Mircea Sturgariu a câştigat la o diferenţă de doar patru voturi, iar la Şcheia Vasile Andriciuc a obţinut un nou mandat cu un avans de doar puţin peste 20 de voturi. PNL a obţinut în total 53 de mandate de primar, PSD are 48 de primari, PMP – patru primari, USR PLUS a câştigat trei mandate de primar, iar Partidul Alternativă Dreaptă are un mandat. Mandate de primar au obţinut şi patru candidaţi independenţi.

Te invităm să citeşti şi:

Cine a câştigat alegerile în judeţul supranumit Lombardia României şi care a fost prezenţa la vot

VIDEO Dominic Fritz, primarul german al Timişoarei: Un oraş european a ales un primar european

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite