VIDEO Dominic Fritz, primarul german al Timişoarei: Un oraş european a ales un primar european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanul Dominic Fritz scrie istorie în Timişoara. A câştigat mai lejer decât se aşteptau şi cei mai înfocaţi fani ai săi.

UPDATE: Numărătoarea parţială a voturilor arată că Dominic Fritz a câştigat categoric. Candidatul USR-PLUS ar fi câştigat chiar din primul tur chiar şi dacă ar fi fost alegeri în două tururi. 

Dominic Fritz a ieşit înainte de miezul nopţii în Piaţa Victoriei, pentru a sărbători victoria cu timişorenii care l-au votat. Acesta s-a urcat pe un palet luat de pe şantierul de la operă şi a vorbit oamenilor pentru prima dată în calitate de primar.

Au spus că nu putem câştiga. Au spus să nici nu încercăm. Dar am încercat şi am reuşit! De azi, ştergem cuvintele nu se poate din vocabularul Timişoarei. De azi nu ne mai lăsăm paralizaţi de frică pentru că suntem singuri în bulă. Nu suntem singuri. Suntem o comunitate de timişoreni care împărtăşeşte aceleaşi valori, aceeaşi viziune. Dragi timişoreni, mulţumesc. Mulţumesc pentru votul vostru, speranţa voastră, energia voastră.

Timişoara a scris din nou istorie. Timişoara a înfăptuit o nouă revoluţie.

Astăzi Timişoara a încheiat definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani, cea de după căderea comunismului. Definitv.

E o onoare pentru mine că m-aţi ales primar, am venit aici prima dată în 2003, când nu vorbeam niciun cuvânt în română. Aţi scris istorie. Aţi ales un primar care nu s-a născut în România, care nu are rude în România.

Timişorenii şi-au astupat astăzi urechile la sirene naţionalismului. Au spus foarte clar şi răspicat: Timişoara a fost, este şi va fi un oraş european! Şi Timişoara a scris istorie în toată Europa. Un oraş european a ales un primar european. Trimitem un semnal foarte clar că Timişoara şi Banatul aparţin cultural Europei. România aparţine Europei. Administraţia noastră va fi un model pentru toată România, o administraţie descrisă, transparentă, modernă şi europeană.

Voi fi primarul tuturor timişorenilor.

Nu va fi uşor. Lucrurile nu se pot schimba peste noapte. Simt o responabilitate mare a aşteptărilor voastre pe umerii mei, de aceea vă rog nu doar să aveţi răbdare, dar să vă şi implicaţi.

Să faceţi parte din această Timişoară europeană, fiecare din voi cu ce poate.

Nu aşteptaţi ca primarul să schimbe totul. Fiţi parte din schimbare. a spus Dominic Fritz.

VIDEO

VIDEOVă recomandăm să citiţi povestea lui Dominic Fritz

VIDEO Neamţul care se vedea primar al Timişoarei: Este singurul oraş din lume unde simt că nu sunt trecător 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite