Cine a câştigat alegerile în judeţul supranumit Lombardia României şi care a fost prezenţa la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi blamat de opinia publică pentru modul în care a gestionat efectele pandemiei de COVID-19 în judeţul Suceava, liberalul Gheorghe Flutur a câştigat al doilea mandat consecutiv la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava. Primăria Suceava a fost câştigată, pentru a V-a oară, de primarul liberal Ion Lungu.

Rezultatele parţiale arată că Gheorghe Flutur a câştigat un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. 

Iată clasamentul după numărarea voturilor din 423 de secţii. Gheorghe Flutur (PNL) – 71.540; Mirela Adomnicăi (PSD) – 56.872; Bogdan Codreanu (PMP) – 16.160; Dan Nichiforel (USR PLUS) – 8.671; Alexandra Harja Samsonescu (ProRomânia) – 6.273; Cătălina Vartic (PER) – 4.111.

Gheorghe Flutur a declarat că liberalii suceveni au obţinut 52 de funcţii de primar şi o victorie clară la Consiliul Judeţean, atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru funcţiile de consilier judeţean.

În acelaşi timp, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Ion Lungu, a câştigat cel de-al cincilea mandat de primar şi a declarat: „Eu vreau să mulţumesc sucevenilor care mi-au acordat votul şi sigur că acest vot al lor mă obligă ca tot ce am promis în campanie să ducem la îndeplinire. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor care au fost alături de mine, viceprimarului Lucian Harşovschi, consilierilor şi nu în ultimul rînd domnului deputat Ioan Balan, care a fost zi de zi alături de mine în această campanie”.

Procentul de alegători prezenţi la urne în municipiul Suceava a fost cu mult sub cel înregistrat la nivelul judeţului. Conform paginii oficiale a Autorităţii Electorale Permanente, în municipiul reşedinţă de judeţ rata de participare la vot a fost de 30,18%, iar pe întregul judeţ de 45,08%. 

Din cele 104.235 de persoane de pe listele electorale din municipiul Suceava au votat 31.465. La judeţ au fost încrişi 606.880 alegători şi au votat 273.585.

La alegerile locale din 2016, procentul de alegători prezent la urne în municipiul Suceava a fost de 39,42%. Numai că atunci fuseseră înscrişi pe listele electorale 98.011 cetăţeni, iar la vot au fost 38.640 dintre aceştia.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Alegeri locale 2020. Rezultate provizorii în Capitală. Firea s-a culcat înfrântă şi s-a trezit tot înfrântă, deşi diferenţa faţă de Nicuşor Dan s-a micşorat

VIDEO Dominic Fritz, primarul german al Timişoarei: Un oraş european a ales un primar european

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite