Imagini rare cu o pisică sălbatică filmată în timp ce se bucura de căldura soarelui, în Parcul Național Călimani VIDEO

0
Publicat:

O pisică sălbatică a devenit vedetă pe pagina Regiei Naționale a Pădurilor, după ce a fost filmată în Parcul Național Călimani când se bucura de razele soarelui.

Animalul a fost surprins în timp ce se bucură de razele soarelui FOTO captură video Romsilva
Animalul a fost surprins în timp ce se bucură de razele soarelui FOTO captură video Romsilva

Cristin Cireș, reprezentant al Regiei Naționale a Pădurilor, a filmat zilele trecute o întâlnire cu o frumoasă pisică sălbatică într-o pădure a Parcului Național Călimani. Animalul sălbatic își încălzește blana la soare într-o poiană, după care se întoarce în pădure.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea, hrănindu-se cu mamifere mici şi păsări.

 La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri.

 Chiar dacă seamănă cu pisica domestică, pisica sălbatică are, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica domestică prin mărime, părul mai lung, forma cozii și forma petelor de încheieturile picioarelor.

Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii.

Cele mai dezvoltate simțuri sunt auzul și mirosul. Ca animal nocturn și de amurg, pisica sălbatică are ochii bine adaptați la văzul de noapte, dar departe de performanțele râsului.

Tacticile de vânătoare sunt asemănătoare cu ale pisicii de casă. Dacă este nevoită, poate înota, dar în general evită apa. Nu urmărește niciodată prada care îi scapă.

Pădurile Parcului Național Călimani asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Național Călimani este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița-Năsăud și Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde  intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, „tampon”, se află 7.747,3 hectare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite