Caz revoltător: o casieră din Suceava acuzată de peste 1.000 de falsuri în acte și delapidare scapă de pedeapsă prin prescripție

0
Publicat:

Femeia a fost casieră la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava iar faptele ar fi fost comise în perioada 2006-2015.

Prejudicul creat casei de ajutor reciproc este mare
Prejudicul creat casei de ajutor reciproc este mare

Elena Ladaniuc a fost trimisă în judecată  pentru 1.017 infracțiuni de delapidare și 1.900  de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar judecătorii au luat act la începutul acestui an de prevederile Curții Constituționale și au dispus încetarea procesului, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.

Infracțiunile casierei au ieșit la iveală în anul 2015, iar în urma cercetărilor s-a constatat că faptele ei datau încă din anul 2006.

Femeia, în calitate de casier la CARP Suceava - punct de lucru Dărmăneşti, și-a însușit în tot acest timp sume mari de bani, creând un prejudiciu de peste 950.000 de lei instituției unde lucra.

Anchetatorii spun că s-ar fi bucurat de încrederea membrilor casei de ajutor reciproc, fapt pentru care a făcut mai multe împrumuturi în numele lor, după ce s-a folosit de carnetele de membru şi cupoanele de pensie.

„Frauda a ieşit la iveală în vara anului 2015. Atunci, în 2015, zeci de oameni din Dărmănești s-au trezit că banii pe care știau că i-au depus la CARP nu figurează pe nicăieri ori că au luat bani cu împrumut deși ei nu îi luaseră”, scrie Monitorul de Suceava.

Deși faptele au fost descoperite în 2015, dosarul a ajuns în instanță abia în anul 2021, dar acum procesul penal se încheie.

Între timp, femeia a achitat o parte din bani păgubiților. Ea are sechestru pe casă, un teren și mașină și chiar dacă a intervenit prescripția sub aspect penal, nu se închide și latura civilă iar prejudiciul, daunele de achitat, rămân în sarcina inculpatului.  

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite