O funcționară de la bancă a golit conturile clienților. A continuat să le fure banii și după ce a fost dată afară

0
Publicat:

O femeie de 51 de ani din Galați a fost reținută sub acuzația de delapidare. Anchetatorii au stabilit că a furat sume uriașe din conturile clienților, de ordinul a sute de mii de euro.

Femeia de 51 de ani a retras ilegal 736.000 de lei și 365.000 de euro FOTO arhivă Adevărul
Femeia de 51 de ani a retras ilegal 736.000 de lei și 365.000 de euro FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați au pus în executare în ziua de 17 noiembrie 2022 un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, prin depășirea autorizării și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

„Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2015 – 2019, o femeie, de 51 de ani, funcționar bancar în cadrul unei instituții bancare, din municipiul Galați, ocupând diferite posturi (casier, ofițer tranzacții client, consilier client) ar fi efectuat mai multe tranzacții, prin depășirea autorizării deținute, pe conturile clienților băncii, cauzând prejudicii acestora”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

De amintit este că, după ce a încheiat raporturile de muncă cu instituția bancară, femeia a continuat activitatea infracțională, comunicând persoanelor prejudiciate că ar fi fost mutată la o agenție din altă localitate.

„Tranzacțiile frauduloase au constat în transferuri repetate între conturi (în sistemul informatic al instituției bancare, prin depășirea autorizării deținute), urmate de retrageri de numerar de la ghișeu, în baza unor ordine de plată întocmite și semnate de persoana în cauză, inclusiv la rubrica rezervată titularului de cont, ori de retrageri de numerar de la ATM, folosind carduri de debit emise fără cunoștința persoanelor păgubite”, au stabilit anchetatorii.

În urma acestor operațiuni ilegale, patru persoane au fost prejudiciate cu suma totală de aproximativ 736.000 de lei și 365.000 de euro.

Femeia a fost reținută de polițiști, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în cauză pentru a stabili întreaga activitate infracțională a acesteia.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite