Bodyguard pentru Jason Statham și Dolph Lundgren. El este Sorin, pompierul voluntar din Suceava

0
0

În timpul pandemiei a lucrat ca voluntar în spital timp de trei luni, are 3.000 de ore de gardă și a participat ca pompier voluntar la peste 400 de intervenții.

Sorin are peste 3.000 de ore de gardă ca pompier voluntar FOTO ISU Suceava
Sorin are peste 3.000 de ore de gardă ca pompier voluntar FOTO ISU Suceava

Atunci când își dă jos costumul de pompier, știind că a mai salvat o viață, este cel mai fericit om. El este Sorin, are 41 de ani și este pompier voluntar la ISU Suceava din anul 2019, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituției.

Este căsătorit, are un băiat de 4 ani, dar asta nu l-a oprit ca atunci când Suceava era un oraș carantinat să meargă la Spitalul Județean și să-și ofere sprijinul.

- „Vreau să ajut”, a spus el managerului spitalului.

- „Ca să ne ajutați trebuie să aveți cunoștințe medicale. În plus, e foarte periculos, vă puteți îmbolnăvi și dumneavoastră.”

- „Îmi asum acest risc și vă spun că sunt pompier voluntar și am făcut cursul de paramedic, așa că pot ajuta la Unitatea de Primiri Urgențe.”

Nu și-a văzut trei luni familia ca să ajute bolnavii din spital

Trei luni a mers acolo, la Urgențe. Se odihnea câteva ore pe zi, iar apoi se întorcea la spital. Trei luni a stat izolat de familie pentru a o proteja, au vorbit doar la telefon.

- „Ce faceți voi? Sunteți bine?”

- „Suntem bine! Tu cum ești? Mai poți?”

- „Mai pot, mai pot!”

- „Când vii acasă?”

- „Imediat ce se termină. Acum e nevoie de mine aici. Oamenii au nevoie de ajutor.”

„Așa este el, s-a născut pentru a ajuta și face asta volutar. Nu așteaptă nimic de la nimeni, este doar fericit că poate să facă acest lucru”, spun reprezentanții ISU Suceava.

Antrenor de kickboxing și voluntar, cu peste 3.000 de ore de gardă

Sorin este pompier voluntar cu peste 3.000 de ore de gardă și peste 400 de intervenții. Are toate cursurile absolvite și poate lucra pe orice autospecială, de la cea de stingere, la cea de descarcerare sau la ambulanța SMURD.

Sorin este antrenor de kickboxing și component al lotului României, sport la care a obținut medalia de bronz la Campionatele Mondiale Unificat de Kickbox, în anul 2018. Acum, când termină antrenamentele, merge direct la unitatea de pompieri, îmbracă costumul de protecție și este pregătit pentru intervenție.

Acum câțiva ani a fost gardă de corp pentru vedete precum Jason Statham, Dolph Lundgren, Tila Tequila, Colin Salmon. Putea să rămână în Anglia, dar îi era prea dor de România. S-a întors în țară și în fiecare zi își oferă ajutorul pentru cei care au nevoie.

„El este Sorin, un om care merită toată aprecierea noastră! Mulțumim pentru tot ceea ce faci!”, încheie reprezentanții ISU Suceava.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite