Dacie Lăstun adusă la RAR Vaslui pentru omologare. „Fiara de plastic“ a devenit mașină de colecție. Ce performanțe are

0
Publicat:

Un pasionat a recondiționat o Dacie 500 Lăstun și a adus-o pentru omologare la RAR Vaslui. Motorul pe benzină în doi cilindri poate deplasa mașina, în teorie, cu până la 106 km/h.

Dacia 500 Lastun adusă pentru omolagare la RAR Vaslui FOTO RAR Vaslui
Dacia 500 Lastun adusă pentru omolagare la RAR Vaslui FOTO RAR Vaslui

Inspectorii RAR Vaslui au avut parte zilele trecute de o surpriză plăcută. Un împătimit al mașinilor a recondiționat un vehicul marca Dacia 500 Lăstun și a adus-o pentru omologare.

„Lăstun! Dacia 500 Lăstun. O mașină readusă la viață, una dintre puținele care au avut acest noroc, a fost fotografiată de colegii noștri de la RAR Vaslui. Istoria acestor autovehicule a fost una scurtă, exemplarele fiind fabricate între anii 1988 și 1991, primul lot fiind scos la vânzare la un an de la începerea producției”, remarcă reprezentanții Registrului Auto Român (RAR) pe pagina de Facebook.

Specialiștii vorbesc și despre performanțele micuței mașini, care cântărește sub 600 de kilograme și al cărei motor poate propulsa mașina cu peste 100 km/h, cel puțin pe hârtie.

Micuța mașină cântărește sub 600 de kilograme FOTO RAR Vaslui
Micuța mașină cântărește sub 600 de kilograme FOTO RAR Vaslui

„Autovehiculul din imagini a fost fabricat în 1989, iar dintre performanțele sale putem menționa motorul pe benzină de 499 centimetri cubi în doi cilindri, care dezvoltă puțin peste 20 cai putere și poate deplasa mașina, în teorie, cu până la 106 km/h. “Fiara de plastic”, așa cum mai este cunoscută printre pasionați din cauza caroseriei din fibră de sticlă existentă la primele modele, cântărește sub 600 de kilograme”, explică reprezentanții RAR.

Bijuterii pe roți, omologate în Timiș

În august 2021, inspectorii de la Registrul Auto Român (RAR) Timiş au avut verificat şi omologat două mașini de colecție.

Pentru a putea circula în legalitate pe drumurile publice, maşinile aduse în România trebuie înmatriculate, adică luate în evidenţă de autorităţile statutului. Înainte de acest pas, proprietarii trebuie să treacă cu maşina pe la Registrul Auto Român (RAR) pentru omologarea acesteia.  

O bijuterie pe patru roţi adusă din Austria a ajuns pe 18 august 2021 în halele de pe Calea Torontalului. Este vorba de un Steyer Fiat 1100 e.  

Steyer Fiat 1100 e FOTO RAR Timiș
Steyer Fiat 1100 e FOTO RAR Timiș

„Actualul proprietar ne-a prezentat primul document care atestă înmatricularea vehiculului, emis în 1952. De altfel, acesta este şi anul de fabricaţie al maşinii. Bijuteria are un motor de 1090 de centimetri cubi cu 4 cilindri în linie, alimentat cu benzină, care dezvoltă 35 de cai putere şi provine din Austria”, au transmis cei de la RAR Timiş.

La începutul lunii 2021, cei de la RAR Timiș au mai avut pe mâna o maşină spectaculoasă. Este vorba de un Citroen BL 11 Legere fabricat în anul 1952. Piesa de colecţie retro are un motor pe benzină de 1.9 litri şi puţin sub 60 de cai putere. 

Citroen BL 11 Legere FOTO RAR Timiș
Citroen BL 11 Legere FOTO RAR Timiș
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite