Bacalaureat 2016. Elevii de la „Ştefan cel Mare“ Suceava consideră că subiectele la au fost uşoare şi se aşteaptă la note mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacalaureat 2016. Pentru elevii suceveni prima probă din cadrul examenului de bacalaureat nu a fost una grea. Aceştia consideră că subiectele la Limba şi Literatura Română la Bac 2016 nu au fost foarte dificile şi se aşteaptă la note destul de bune.

Absolvenţii învăţământului liceal au intrat astăzi, 4 iulie, în focul probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016. Prima probă a Bacalaureatului s-a desfăşurat astăzi, 4 iulie, la Limba şi Literatura Română, probă a fost susţinută la nivelul judeţului Suceava de 4.934 de candidaţi, 318 elevi promovând această probă în seriile anterioare.

Elevii suceveni nu au considerat că prima probă scrisă a fost una destul de uşoară, ei aşteptându-se la note destul de bune. Romanul nu le-a dat mari bătăi de cap, examenul la limba română de la Bac 2016 fiind considerat unul de o dificultate medie.

„Primele două subiecte au fost destul de simple, iar al treilea subiect a fost un pic mai dificil, unde am avut de scris despre romanul interbelic, dar cine s-a pregătit cât de puţin se putea descurca lejer. Eu zic că am scris destul de decent”, a spus unul dintre primii elevi ieşiţi din sălile de examen de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din municipiul Suceava.

„Am avut de scris despre romanul psihiologic şi a fost bine pentru că la poezie nu eram chiar foarte pregătită. Nu am avut emoţii deoarece m-am pregătit foarte bine pentru bacalaureat”, ne-a spus şi Simion Lidia.

image

„Nu a fost nimic greu la acest examen, chiar a fost uşor. În oarecare măsură mă aşteptam să nu fie prea greu”, a precizat un alt elev ieşit încrezător din sala de examen.

image

Anul acesta şcolar au fost 5.750 absolvenţi ai învăţământului liceal, dar au decis să susţină examenul de Bacalaureat doar 4.699 dintre aceştia, mai mult de 1.000 de elevi neregă­sindu-se pe listele candidaţilor înscrişi. În anul în curs au absolvit clasa a XII-a 5.292 de elevi, la care s-au adăugat şi 82 de absolvenţi ai clasei a XIII-a învăţământ seral şi 376 de absolvenţi ai clasei a XIII-a, învăţământ frecvenţă redusă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite