Ansamblu de vehicule confiscat de polițiști cu tot cu încărcătura de lemn fără documente FOTO

0
Publicat:

Vehiculul de mare tonaj a fost identificat de polițiști după ce a intrat în curtea unei societăți comerciale și deja se descărca material lemnos. Transportatorul nu avea acte de proveniență pentru lemnul respectiv.

Tir confiscat cu tot cu material lemnos, FOTO: IPJ Suceava
Tir confiscat cu tot cu material lemnos, FOTO: IPJ Suceava

Polițiștii suceveni au confiscat încă un vehicul de mare tonaj utilizat la transportul a peste zece metri cubi de  material lemnos cu încălcarea legislației în domeniu, fiind întocmit în acest caz dosar penal de cercetare.

Agenții de la Poliția Vama au obținut informații cu privire la faptul că pe D.J. 176, dinspre comuna Moldovița înspre satul Paltinu - comuna Vatra Moldoviței, se deplasează o autoutilitară încărcată cu material lemnos, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului. La momentul în care a fost o identificată de polițiști, autoutilitara era în curtea unei societăți comerciale, fiind începută activitatea de descărcare a materialului lemnos.

La cererea polițiștilor, administratorul a sistat descărcarea buștenilor și s-a trecut la verificări.

Agenții de poliție au constatat că au fost descărcați patru bușteni, care la solicitarea polițiștilor au fost încărcați din nou în autoutilitară, iar aceasta a fost escortată la depozitul „Dragoșa", pentru efectuarea activității de inventariere a cantității de material lemnos de către personalul silvic.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a stabilit că în autoutilitară a fost transportată cantitatea de 14,29 metri cubi lemn rotund rășinoase. În timpul verificărilor, respectiv la orele 12.39, pe aplicația SUMAL 2 a apărut ca fiind înregistrat și emis un aviz pentru transportul cantității de 14.04 metri cubi de lemn rotund rășinoase, deși până la acel moment acesta nu figura în aplicație, fără a fi înregistrat și traseul de deplasare sau disponibile fotografii ale încărcăturii.

Toată cantitatea de lemn, predată Ocolului Silvic Vama

Tot în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că transportul nu avea documente de proveniență, respectiv nu figura în aplicația SUMAL 2, motiv pentru care întreaga cantitate de material lemnos transportată a fost predată în custodia lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vama.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, comisar Ionuț Epureanu, autoutilitara a fost dusă la locația special amenajată din localitatea Stroiești, unde a fost indisponibilizată.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste zece metri cubi fără documente specifice de transport.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc, dosarul urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama.

foto 2 jpg
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite