Animale din Ucraina, traumatizate de război, transportate la Grădina Zoologică din Rădăuţi | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură de ecran
FOTO Captură de ecran

La Grădina Zoologică din Rădăuţi, Suceava, au mai fost aduşi de pe teritoriul Ucrainei 40 de câini şi doi cai, unul din Harkov, iar celălalt de la circ, din Cernăuţi.

România devine rută de refugiu nu numai pentru oameni, ci şi pentru animalele din Ucraina, traumatizate de război.

Pentru ca animalele să nu fie rănite în război, o grădină zoologică din oraşul Zaporojie din Ucraina a trimis în România un leu pe nume Simba şi un lup. Au ajuns la Grădina Zoologică din Rădăuţi, apoi vor pleca spre Africa.

Animalele au fost transportate în siguranţă în ţara noastră, cu ajutorul poliţiei şi al organizaţiilor care s-au mobilizat exemplar. Au ajuns în România după un drum de patru zile, plin de pericole. 

Convoiul a întârziat o zi, pentru că animalele mari pot intra în România doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu. 

Astfel, Animals International face un apel către Guvern să permită intrarea în ţară a animalelor din Ucraina şi pe la Vama Siret.

„Rugăm Guvernul României să permită trecere animalelor mari şi pe la Vama Siret. Acţiunea a fost posibilă cu efortul comun al Animals Without Frontiers, Casa lui Patrocle, Animals International şi al unor persoane private din Ucraina şi din UK. În continuare, vom face toate eforturile posibile pentru ca aceste animale care au trăit în captivitate să ajungă în sanctuare similare cu mediul lor natural”, au transmis reprezentanţii organizaţiei.  

    

Vă recomandăm să citiţi şi:

Preşedintele Biden, declaraţie uluitoare despre începerea Noii Ordini Mondiale conduse de America

Ucrainenii l-au capturat pe şeful grupului de informaţii şi contramăsuri psihologice a Armatei 58 ruse. Purta lenjerie intimă şi şosete inscripţionate „Forţele Armate ale Ucrainei”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite