Aeroportul din România luat prin surprindere de numărul mare de pasageri. Cozile sunt uriaşe

0
0
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

În luna iulie a acestui an, Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava a procesat cel mai mare număr de pasageri din istoria sa. Cozile din aerogară sunt uriaşe.

Numărul pasagerilor care aleg Aeroportul „Ştefan cel Mare” din judeţul Suceava a explocat după anul pandemic 2020, când au existat restricţii de călătorie mult mai aspre decât cele din prezent.

Directorul Ioan Măriuţa a explicat că în luna iulie aeroportul a procesat 52.000 de pasageri, un număr record. Din păcate, infrastructura aeroportului nu ţine pasul cu numărul tot mai mare al călătorilor. Sunt zile în care pasagerii nu mai încap în aerogară şi stau afară la nişte cozi uriaşe ca să le vină rândul să prezinte documentele.

Pe de altă parte, în zona de acces spre aerogară este haos rutier. Ca să nu plătească parcarea, rudele pasagerilor îşi lasă maşinile pe unde apucă, în faţa aerogării sau pe drum de acces spre aeroport, şi îngreunează astfel traficul.

Ioan Măriuţa a explicat că aeroportul depune eforturi uriaşe ca să rezolve problema, dar face cu greu faţă situaţiei, cu atât mai mult cu cât dispune de sprijinul a doar doi poliţişti de la Direcţia Transporturi, care asigură ordinea şi în gara CFR din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava.

„Am notificat Poliţia Transporturi Iaşi de nenumărate ori şi de fiecare dată am primit răspuns că-i lipsă de personal. Nu au personal, să solicităm la gară, că vin cei de la gară. Totuşi, traficul aeroportului a crescut foarte mult. Doi poliţişti aveam înainte de modernizarea aeroportului, doi poliţişţti avem şi acum când avem o explozie a numărului de pasageri. În iulie am procesat 52.000 de pasageri. Este pentru prima dată în istoria aeroportului când procesăm 52.000 de pasageri într-o singură lună”, a declarat Ioan Măriuţa.

Noul terminal, aproape gata

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Suceava construieşte cel de-al doilea terminal al Aeroportului. Lucrările sunt destul de avansate, însă deocamdată nefinalizate. După darea în folosinţă a noului terminal, aeroportul va putea procesa 300 de pasageri/oră.

Regulament pentru taximetrişti

Aeroportul se confruntă şi cu problema taximetriştilor care încalcă regulile bunului simţ şi suprataxează pasagerii. Unii dintre ei refuză cursele, alţii refuză  să pună în funcţiune aparatele de taxat. 

Ca să facă ordine, conducerea aeroportului a stabilit un regulament care va intra în vigoare pe 15 august. Regulamentul îi obligă pe taximetrişti să adopte o conduită civilizată faţă de pasageri, să vină îmbrăcaţi decent la serviciu, să aibă maşini care să corespundă din punct de vedere tehnic, să nu refuze cursele, să pună în funcţiune aparatele de taxat şi să elibereze bonurui fiscale. În situaţia în care taximetriştii încalcă prevederile regulamentului, riscă sancţiuni. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea 

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite