Accident rutier cu șase răniți, provocat de un șofer care fugea de polițiști FOTO

0
Publicat:

După ce a intrat pe contrasens și a lovit alt autoturism în timp ce fugea de polițiști, șoferul unui bolid de lux a încercat să fugă de la locul accidentului petrecut într-o localitate suceveană, împreună cu pasagerii din mașină.

accident șofer fugar, FOTO: ISU Suceava
accident șofer fugar, FOTO: ISU Suceava

Accident grav, în timpul unei urmăriri, sâmbătă noaptea, în localitatea suceveană Părhăuți, pe DJ 178 A. Șoferul unui bolid de lux nu a a vrut să oprească la semnalele polițiștilor, iar agenții au pornit în urmărirea lui.

 La un moment dat, în timp ce gonea cu polițiștii pe urme, pe raza satului Părhăuți - comuna Todirești, conducătorul auto a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, unde bolidul a lovit frontal un alt autoturism, care circula regulamentar din direcția opusă.

După momentul impactului, ocupanții mașinii urmărite au luat-o la fugă pe jos încercând să părăsească locul accidentului, așa că unul dintre agenții de poliție a început să-i urmărească pe jos pe aceștia.

Focuri de avertisment

Pe parcursul urmăririi, după ce a efectuat de mai multe ori somații legale, polițistul a executat două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical, iar fugarii au fost opriți.

În urma accidentului rutier au rezultat șase răniți, trei adulți și trei copii. Aceștia au primit îngrijiri medicale la fața locului după care au fost transportați la spital.

Șoferul fugar a fost identificat în persoana unui  tânăr de 21 de ani, din Dărmănești, și a fost testat la fața locului cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce suspendat, iar auto pe care îl conducea nu apare ca fiind înmatriculat.

Celălalt șofer implicat în accident a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul de 21 de ani care nu a oprit la semnalul regulamentar a fost reținut pentru 24 ore.         

Cercetările sunt continuate în acest caz de către organele de poliție judiciară din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite