88 de persoane au murit, iar alte 300 au fost rănite grav în accidentele rutiere grave produse în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accident

Accidentele rutiere grave petrecute în judeţul Suceava au dus, în 2014, la decesul a 88 de oameni şi la rănirea gravă a altor 300 de persoane. Analiza poliţiştilor rutieri arată că anul trecut, pe drumurile publice din judeţul Suceava s-au înregistrat 329 de accidente rutiere grave, cu opt mai puţine decât în 2013.

În anul 2014 din punct de vedere al riscului de accidente rutiere cea mai periculoasă arteră a judeţului Suceava a fost DN 17, drumul care leagă Moldova de Ardeal, unde au avut loc 44 de accidente rutiere grave, soldate cu 18 persoane decedate şi 44 rănite grav, urmat de DN 2 cu 16 de accidente rutiere grave în care au murit cinci persoane, iar alte 16 au fost rănite grav, iar pe locul al treilea ca periculozitate s-a clasat DN 2E cu 15 de accidente rutiere grave în urma cărora trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 15 de persoane s-au ales cu leziuni grave.

Comparativ cu anul 2013, în 2014, pe drumurile ce traversersează judeţul Suceava s-au produs 329 de accidente rutiere grave, cu opt mai puţine faţă de anul precedent, soldate cu 88 de persoane decedate şi 300 de persoane rănite grav. Principalele cauze de producere a accidentelor de circulaţie grave la nivelul judeţului Suceava în 2014 au fost viteza excesivă şi neadaptată care a dus la 98 de accidente în urma cărora au murit 27 de persoane, iar alte 105 s-au ales cu răni grave, indisciplina pietonală din cauza căreia s-au produs 70 de accidente soldate de 20 persoane decedate şi 51 de persoane grav rănite şi abaterile bicicliştilor cu un număr de 41 de accidente.

Cel mai grav accident de circulaţie, din anu 2014, a avut loc pe 16 ianuarie. Atunci, două microbuze s-au ciocnit violent, după ce un şofer a intrat într-o depăşire fără să se asigure. În urma impactului cei doi şoferi au decedat pe loc, unul dintre pasageri a murit la Spitalul Judeţean Suceava, iar alte trei persoane s-au ales cu leziuni grave. Incidentul a avut loc în jurul orei 13.10, pe DN 17, în Câmpulung Moldovenesc. Corneliu Varga, de 24 de ani, din Gura Humorului, conducea autoutilitara Volkswagen LT cu volan pe dreapta, pe direcţia Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului, fiind însoţit de fraţii săi Petrică Varga, de 19 ani şi Mihăiţă Varga, de 36 de ani, ambii din Gura Humorului.

La un moment dat a intrat pe contrasens în depăşirea unei maşini fără să se asigure, izbindu-se violent în autovehiculul Volkswagen Transporter, condus de Vasile Plai, de 28 de ani, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, care circula regulamentar din sens opus şi în care se mai aflau Vasile Plai, de 40 de ani şi Daniel Vulpoi, de 31 de ani, amândoi din Mironu – Valea Moldovei. În urma violentului accident cele două microbuze au ajuns în şanţ, iar cei doi şoferi au decedat pe loc. De asemenea, cei patru pasageri aflaţi în cele două vehicule, au fost transportaţi în stare gravă la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, Petrică Varga fiind diagnosticat cu fractură de stern, Mihăiţă Varga cu fractură coloană lombară, Daniel Vulpoi cu traumatism cranian, fracturi costale şi ruptură de diafragmă, în timp ce Vasile Plai avea un traumatism cranio cerebral grav.

Daniel Vulpoi a fost transportat în comă cu un elicopter de la Câmpulung Moldovenesc la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Vasile Plai trebuia şi el să fie dus cu elicopterul la spitalul din Iaşi dar pentru că starea sa s-a agravat medicii au trebuit să-l resusciteze timp de peste 45 de minute şi să-l transporte cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava, unde din nefericire acesta a decedat. Petrică Varga a ajuns şi el la Spitalul Judeţean Suceava, fiind supus unor investigaţii medicale, în timp ce Mihăiţă Varga, aseară, era încă la spitalul din Câmpulung Moldovenesc şi urma să fie transferat la Suceava.

Alte ştiri din Suceava:

Un şofer a fost bătut de un individ care s-a urcat beat şi fără permis la volan

Prefectul judeţului Suceava, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă

Percheziţii la Ocolul Silvic Fălticeni şi Primăria Preuteşti. Funcţionarii sunt acuzaţi că au prejudiciat statul român cu peste 1 milion de lei

FOTO Mobilizare exemplară. O biserică a fost renovată în 30 de ore după e a fost devastată de un incendiu

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite