7.000 de suceveni au protestat în semn de solidaritate pentru familia Bodnariu. Unchiul copiilor a avut un mesaj dur pentru autorităţile norvegiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
7.000 de suceveni au protestat pentru familia Bodnariu. FOTO Dănuţ Zuzeac
7.000 de suceveni au protestat pentru familia Bodnariu. FOTO Dănuţ Zuzeac

Circa 7.000 de persoane s-au adunat astăzi, începând cu ora 12.00, în centrul Sucevei, pentru a protesta faţă de decizia autorităţilor de protecţie a copilului din Norvegia de a le lua soţilor Bodnariu cei cinci copii. Unchiul celor cinci copii, Gheorghe Bodnariu, a transmis un mesaj dur autorităţilor norvegiene.

Cel mai mare protest organizat în ultimii ani în municipiul Suceava a avut loc astăzi, 16 aprilie 2016, începând cu ora 12.00, în faţa Casei de Cultură din Suceava. Circa 7.000 de oameni au fost prezente în centrul oraşului reşedinţă de judeţ pentru a susţine familia Bodnariu. La începutul acestui an, un alt protest de susţinere a familiilor Bodnariu şi Nan a avut loc în Suceava, peste 4.000 de oameni luând parte la aceste manifestări.

La protestul de astăzi, ce a început la ora 12.00, au luat parte în special familii şi membri ai bisericilor neoprotestante din Suceava, incluzând numeroşi tineri şi copii.

Cazul Bodnariu a declanşat, la sfârşitul anului trecut şi începutul acestui an, un val de proteste fără precedent. Mii de oameni din toată lumea, în special membri ai cultelor evanghelice din care fac parte soţii Bodnariu, au ieşit în stradă pentru a susţine familia Bodnariu şi pentru a protesta faţă de Barnevernet.

„Suntem aici pentru a sprijini familia Bodnariu, precum şi celelalte familii de români cărora le-au fost răpiţi copii de către statul norvegian. Astfel de abuzuri nu ar trebui acceptate, copiii ar trebui să revină în sânul familiei”, a declarant o femeie prezentă la protest.

Printre cei ce au luat parte la protestul de susţinere a familiei Bodnariu s-au numărat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava şi Gheorghe Bodnariu, unchiul celor cinci copii ai familiei Bodnariu ce au fost luaţi de către autorităţile norvegiene. Dacă edilul şef al Sucevei a ţinut să explice că este foarte greu ca o familie să fie dezbinată într-un asemnea mod, deoarece şi el este părinte şi bunic şi îşi poate imagina prin ce trec membrii familiei Bodnariu, Gheorghe Bodnariu a transmis un mesaj autorităţilor norvegiene.

image

         Gheorghe Bodnariu, unchiul celor cinci copii ai familiei Bodnariu. FOTO Dănuţ Zuzeac

„Ne-am adunat astăzi, 16 aprilie 2015, pentru a protesta paşnic împotriva abuzurilor comise de Barnevernet, Serviciul de Protecţia a Copiilor din Norvegia! Norvegia, noi, marea mulţime care protestăm astăzi în întreaga lume îţi vorbim într-un glas! La data de 16 noiembrie, anul trecut, agenţii tăi le-au răpit de la şcoală pe fetele Bodnariu, Eliana şi Naomi, i-au confiscate pe Matei şi pe Ioan de acasă, iar în ziua următoare, l-au luat şi pe bebeluşul Ezekiel de la sânul mamei sale. Prin aceste fapte, Barnevernet a încălcat drepturi umane elementare, a discrimiat şi persecutat o familie, care a ales să-şi crească copiii conform principiilor fundamentale creştine, a rupt în bucăţi o familie sănătoasă, iubitoare şi respectată, a provocat o durere şi suferinţă acestor părinţi excepţionali, cu o educaţie superioară, Marius şi Ruth Bodnariu, a traumatizat cinci copii nevinovaţi, sănătoşi şi iubiţi necondiţionat.

Norvegia, ai crezut că nimeni nu-ţi va descoperi atrocităţile, pentru că vreme îndelungată ai reuşit să-ţi ascunzi faptele deplorabile, dar noi le-am descoperit. Ai crezut că nimeni nu va vedea dincolo de faţada ta atrăgătoare, dar noi am văzut prin vălul tău înşelător şi ţi-am înţeles intenţiile ascunse. Ai crezut că nimeni nu-ţi va condamnat atrocităţile comise, dar noi le condamnăm şi vom atrage asupra lor atenţia întregii lumi. Ai crezut că nimeni nu va avea curajul să te înfrunte, dar noi ne-am ridicat împotriva ta şi vom continua să stăm neclintiţi împotriva atacurilor tale sadistice şi opresive împotriva familiilor, părinţilor şi copiilor.

Norvegia, fă ce trebuie şi fără condiţii, fără reserve, dă înapoi toţi copiii lui Marius şi Ruth înainte ca acţiunile tale deplorabile să-ţi degradeze reputaţia în toată lumea. Fă ce trebuie şi dă înapoi necondiţionat şi fără reserve toţi copiii Bodnariu, înainte ca toată lumea să se ridice împotriva ta!”, a transmis Gheorghe Bodnariu.

Astăzi, astfel de proteste au loc atât în România, cât şi în mai multe oraşe din lume. Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Viena, Bruxelles, Dublin, Roma, Barcelona, Atena şi Chicago sunt doar câteva dintre oraşele în care sunt anunţate sâmbătă 16 aprilie proteste de susţinere a familiei Bodnariu.

Alte ştiri pe această temă:

Susţinătorii familie Bodnariu, la mitingul din Timişoara: „Norvegia, ai crezut că nimeni nu îţi va descoperi atrocităţile”

Protest la Constanţa la adresa Norvegiei: „Daţi înapoi copiii familiei Bodnariu“

Peste 2.000 de clujeni au ieşit în stradă pentru familia Bodnariu

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite