Susţinătorii familie Bodnariu, la mitingul din Timişoara: „Norvegia, ai crezut că nimeni nu îţi va descoperi atrocităţile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miting pro familia Bodnariu la Timişoara FOTO Ştefan Both
Miting pro familia Bodnariu la Timişoara FOTO Ştefan Both

În jur de 600 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii pentru a protesta faţă de decizia autorităţilor norvegiene de a lua copiii familiei Bodnariu.

Susţinătorii lui Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, rămasă fără cei cinci copii, luaţi în noiembrie 2015, de Protecţia Copilului din Norvegia, Bernavernet, au ieşit din nou în stradă să protesteze. 

La Timişoara, în faţa Prefecturii s-au adunat în jur de 600 de persoane, marea lor majoritate membri au cultelor evanghelice din Timişoara. Au venit însă pentru acest miting şi susţinători din Lugoj şi din judeţul Caraş-Severin. 

Oamenii au cerut din nou implicare autorităţilor române pentru eliberarea copiilor Bodnariu. De asemenea, protestatarii au avertizat Norvegia că nu se vor lăsa şi vor continua mitingurile până când se va face dreptate.

„Norvegia, noi marea mulţime care protestăm în întreaga lume, îţi vorbim într-un singur glas. Ascultă, Norvegia. La data de 16 noiembrie, anul trecut, agenţii tăi i-au răpit de la şcoală pe fetele Bodnariu, Eliana şi Naomi. I-au confiscat pe Matei şi pe Ioan de acasă. Iar în ziua următoare l-au luat de acasă şi pe bebeluşul Esechiel, de la sânul mamei sale. Prin aceste fapte, Bernavernet a încălcat drepturi umane elementare. A disciminat şi persecutat o familie care a ales să îşi crească copiii conform principiilor fundamentale creştine. A rupt în bucăţi o familie sănătoasă, iubitoare, respectată. A provovat o mare durere şi suferinţă acestor părinţi excepţionali, cu educaţie superioară, Marius şi Ruth Bodnariu. A traumatizat cinci copii sănătoşi şi iubiţi necondiţionat. Norvegia, ai crezut că nimeni nu îţi va descoperi atrocităţile, dar noi le-am descoperit. Ai crezut că nimeni nu va vedea dincolo de faţa ta atrăgătoare. Noi am înţeles intenţiile tale ascunse. Noi le condamnăm, noi ne-am ridicat împotriva ta”, a spus pastorul Sami Tuţac.
 

La miting şi-a făcut apriţia şi primarul Nicolae Robu, însoţit de europarlamentarul Cristian Buşoi.


„Am venit aici ca împreună să dăm un semnal de solidaritate pentru susţinerea aceloraşi valori. De aici plecăm. De la valorile noastre creştine. Nu cred că este permis nimănui să smulgă nişte copii din familia lor. Ce s-a întâmplat în Norvegia este inacceptabil. Cer să fie daţi copii înapoi familiei Bodnariu. Şi celorlalte familii aflate în situaţie similară”, a spus Nicolae Robu. 
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite