22 de copii şi adulţi aflaţi în vacanţă în Bucovina au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
22 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. FOTO Adevărul
22 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. FOTO Adevărul

11 copii şi 11 adulţi din Târgu Mureş, veniţi în Bucovina în excursie pentru a sărbători finalul clasei a IV-a, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară.

Mai mulţi turişti ce au servit micul dejun la restaurantul unui hotel din comuna suceveană Şcheia au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Este vorba despre 11 copii şi 11 adulţi din Târgu Mureş, ce erau veniţi în Bucovina pentru a sărbători finalul clasei a IV-a. 

Aceştia s-au cazat seara trecută la un hotel de două stele de la marginea Suceava, iar în dimineaţa zilei de astăzi au servit micul dejun în hotelul restaurantului.  

După ce a mâncat, grupul format din 26 de copii şi 20 de adulţi a mers în vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei. În scurt timp însă, celor mici a început să li se facă rău. Ei acuzat dureri de stomac, stări de vomă şi diaree. Nici adulţii nu au scăpat de durerile stomacale, o parte dintre aceştia începând să vomite.

În primă fază, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava 11 copii şi şase adulţi, unde au fost preluaţi pentru investigaţii de urgentişti şi pediatri. Ulterior, alţi cinci adulţi ce se simţeau rău au ajuns pe mâna doctorilor.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au fost anunţaţi despre acest caz de către medicii spitalului sucevean, astfel că cei la DSP s-au deplasat la unitatea medicală, unde a demarat o anchetă. De controale nu a scăpat nici restaurantul hotelului în care mureşenii au servit micul dejun.

Se pare că turiştii au mâncat ouă, şuncă şi caşcaval, însă se pare că mâncarea provine de la altă firmă, deoarece în restaurantul hotelului din Şcheia nu se găteşte.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite