Mormane de gunoaie lăsate la pe stradă, înghit casele din centrul Oradei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erika Zsak este disperată din pricina gunoaielor care s-au strâns lângă casa ei
Erika Zsak este disperată din pricina gunoaielor care s-au strâns lângă casa ei

Locuitorii de pe strada Ion Vidu se plâng din pricina deşeurilor ce tronează pe trotuare de trei săptămâni. Deşi amenzile pentru oamenii care nu întreţin spaţiile verzi sunt de cel puţin 1.000 de lei, operatorul de salubritate a uitat să strângă gunoiul.

Orădeanca Erika Zsak locuieşte pe strada Ion Vida la numărul 2, una dintre străzile centrale ale oraşului. Femeia se plânge că de la începutul lunii noiembrie, pe trotuarul din faţa casei sale zac crengi de copaci şi resturi menajere care de la o noapte la alta se înmulţesc. „Am făcut cerere la primărie să se taie crengile copacilor de lângă casă pentru că erau periculoase. Crengile au fost tăiate, dar din păcate au rămas pe trotuare”, spune femeia.

„Mi s-a spus că va veni un tractor al RER Ecologic să le transporte. Am aşteptat o săptămână în zadar”, mai adaugă femeia. Între timp, mormane de resturi menajere, de la ouă stricate la pungi şi plastice s-au strâns pe trotuare. „Gunoaiele se înmulţesc zilnic. Când este cald mirosul se împrăştie în tot cartierul. De trei săptămâni sun constant la dispeceratrul RER Ecologic şi îi rog să ridice gunoiul. De fiecare dată mi s-au făcut promisiuni, dar nu s-a întâmplat nimic. Este revoltător pentru că eu, dacă nu întreţin spaţiul verde, sunt pasibilă de amendă”, a mai spus femeia.

Petiţii pe site-ul primăriei
Reprezentanţii primăriei spun că există soluţii pentru orădenii nemulţumiţi de RER. „Se poate scrie o petiţie pe site-ul primăriei sau se pot depune reclamaţii la camera 23”, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Carmen Cherteş. La sesizarea „Adevărul de Seară” Oradea, RER şi-a luat angajamentul de a rezolva problema. „Am verificat şi există reclamaţii la dispecerat. Problema a fost că am avut oameni în concediu. Vom strânge gunoiul în această noapte”, a declarat directorul adjunct Mălinaş Gabriela.

Amenzi foarte mari pentru orădeni
Orădenii care locuiesc la case sunt obligaţi să aibă grijă de spaţiul verde. „Amenda pentru neîntreţinerea spaţiilor verzi este între 1.000 şi 1.500 de lei pentru persoanele fizice ”, a spus Carmen Cherteş. Lunar orădenii plătesc o taxă de 5,90 de lei plus TVA către RER Ecologic pentru a-şi asigura colectarea gunoiului.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite