Testări gratuite în Ialomiţa pentru depistarea cancerului de col uterin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testare gratuită pentru femeile din Ialomiţa pentru depistarea cancerului de col uterin FOTO Shutterstock
Testare gratuită pentru femeile din Ialomiţa pentru depistarea cancerului de col uterin FOTO Shutterstock

Reprezentanţii spitalului din Slobozia au anunţat că unitatea medicală a devenit centru afiliat pentru testarea gratuită Babeş-Papanicolau sau HPV. Astfel, femeile cu vârsta cuprinsă între 24-64 de ani, cu domiciliul în Ialomiţa vor putea solicita o testare gratuită.

 Marţi, 26 iulie, la orae 12.00, Fundaţia «Renaşterea» organizează la Slobozia evenimentul de lansare a proiectului «Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce (SCCUT)»-Regiunea Sud-Muntenia. De asemenea,în cadrul evenimentului va fi anunţată afilierea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia la proiect şi modul prin care ialomiţencele se pot programa pentru teste Papanicolau şi HPV gratuite.

Prin proiectul SCCUT-Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi tratament precoce, femeile din regiunea Sud-Muntenia sunt ajutate să beneficieze de servicii medicale decente şi testări pentru depistarea cancerului de col uterin.

 SCCUT este un program complex de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin, oferind investigaţii medicale gratuite pentru 170.001 de femei din regiunea Sud Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman), în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen FILIA, Fundaţia Renaşterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Pierderile ucrainienilor au scăzut de 2-3 ori, de când au primit armele din Occident. Până la două mii de soldaţi ruşi au fost înconjuraţi lângă Herson

Mărturii. Soldaţii ruşi care nu mai vor să lupte în Ucraina, ţinuţi „captivi” în pivniţe pentru a fi convinşi să se răzgândească

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite