Scenariul verde pentru deschiderea şcolilor în Bărăgan costă 2,6 milioane de lei. Pentru câte luni ajung banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Necesarul de materiale sanitare şi de igienă pentru deschiderea şcolilor în condiţii de siguranţă pentru elevii şi profesorii din Slobozia pune presiune pe administraţia publică locală care trebuie să găsească surse de finanţare. Scenariul verde are estimată o valoare a cheltuielilor de 2.600.000 lei pentru achiziţia de măşti şi substanţe dezinfectante doar până în luna decembrie.

Viceprimarii Gabriel Muşat şi Rudolf Gradea au anunţat că săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ pentru a definitiva necesarul de cheltuieli în funcţie de scenariul care va fi ales pe 10 septembrie.

Deşi la masa discuţiei despre deschiderea anului şcolar nu s-au aşezat toţi factorii decizionali, conducerea Primăriei Slobozia asigură părinţii şi cadrele didactice că primul clopoţel va suna cu respectarea măsurilor sanitare în toate grădiniţele şi şcolile din oraş.

De asemenea, se încearcă găsirea de soluţii şi pentru suplimentarea personalului medical din cabinetele şcolare, dar şi pentru înlocuirea cadrelor didactice care, aflate în pragul pensionării, au renunţat la catedră de teama infectării cu noul coronavirus.

de asemenea, în cadrul conferinţei de presă a fost abordat şi tema iluminatului public, trecut din administrarea  D.A.D.P.-ului în administrarea Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Slobozia.

Această trecere, spun autorităţile locale, a produs şi sincope în funcţionarea sistemului, care urmează să fie rezolvate. După un audit al acestui serviciu şi întocmirea unei DALI pentru o investiţie în modernizarea  sistemului de iluminat public al oraşului, au fost propuse mai multe variante de lucru. Varianta optimă se ridică la o valoare de  5 milioane de euro, finanţare europeană.

Vă mai recomandăm şi:

Două românce din Italia au aflat că au moştenit un milion de euro. Următoarea surpriză de care au avut parte

De ce a ales România prietenia Germaniei naziste. Motivele explicate de specialişti şi contemporani

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite