Două românce din Italia au aflat că au moştenit un milion de euro. Următoarea surpriză de care au avut parte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un italian bogat a decis să se revanşeze după ce două românce au avut grijă de el în ultimii ani ai vieţii. Înainte să moară, bărbatul le-a lăsat, prin testament, peste un milion de euro.

Italianul în vârstă de 66 de ani a murit în luna martie, iar cele două românce au aflat că au moştenit o adevărată avere. Bărbatul nu a uitat că a fost îngrijit de cele două femei, iar în urmă cu doi ani a chemat un notar, căruia i-au cerut să le treacă în testamentul său, relatează Il Resto del Carlino. Pe lângă bani, italianul le-a lăsat celor două femei şi un apartament, în localitatea Jesi.

Bărbatul nu avea fraţi sau copii şi nu fusese căsătorit. Numai că, la aflarea veştii morţii sale, patru verişoare au considerat că ele ar trebui să primească banii şi s-au adresat instanţei. Cazul a ajuns la Tribunalul Ancona, iar avocatul italiencelor, Luigi Fiori, susţine că la mijloc ar fi o înşelătorie şi că proprietarul nu ar fi fost în deplinătatea facultăţilor mentale atunci când a decis să le lase averea sa româncelor.

Dispută în instanţă

„Avem convingerea că testamentul a fost semnat când proprietarul nu era în deplinătatea facultăţilor mintale şi nu avea capacitatea să înţeleagă ce a semnat”, susţine Fiori.

În replică, avocatul româncelor, Gabriele Galeazzi, spune că testamentul este legal, mai ales că a fost semnat de un notar, fapt ce ar demonstra că bărbatul era conştient atunci când şi-a întocmit testamentul.

„Testamentul este semnat de un notar şi este pe deplin legitim. Suntem pregătiţi să demonstrăm asta cu documente", a declarat avocatul româncelor. 

Magistraţii Tribunalului din Ancona au acceptat contestaţia depusă de avocatul verişoarelor italianului şi au impus sechestru pe averea lăsată de acesta până când se va stabili cine sunt beneficiarii de drept ai moştenirii. Între timp, Il Resto del Carlino scrie că avocatul româncelor a depus la rândul său o contestaţie, judecată la Curtea de Apel Ancona. Aici, judecătorii au decis să confirme decizia colegilor de la Tribunalul Ancona, astfel că averea rămâne sub sechestru până când se va lua o decizie finală, la sfârşitul acestui an.

Vă mai recomandăm şi

O româncă, acuzată de unul dintre cele mai mari jafuri de diamante din Anglia. Valoarea bijuteriilor, ameţitoare

Pastor septuagenar din Berlin, jefuit şi ucis în chinuri de doi români. „Nu s-au oprit nici când bietul om nu mai respira”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite